NavMenu

Objavljena monografija posle evidentiranja arheoloških nalazišta u Bojniku - Popisano čak 146 lokaliteta

Izvor: Novosti Utorak, 01.06.2021. 12:05
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: ChameleonsEye/shutterstock.com)Ilustracija
Na teritoriji Bojnika stručnjaci Narodnog muzeja u Leskovcu evidentirali su čak 146 arheoloških lokaliteta. Među njima su zastupljeni nalazi od praistorijskog, preko rimskog i ranovizantijskog perioda do srednjeg veka.

Kao rezultat istraživanja, sprovedenog tokom 2019. godine, nedavno je objavljena monografija i dokumentarni video zapis kojima se prezentuju rezultati ovog projekta pod nazivom "Rekognosciranje arheoloških nalazišta na teritoriji opštine Bojnik".

Monografija o rezultatima projekta upotpunjuje arheološku sliku o nalazištima Jablaničkog okruga. Terensko istraživanje podržano je sredstvima nadležnog ministarstva, dok je štampanje monografije finasirala leskovačka lokalna samouprava.

Kratak dokumentarni film, nastao na osnovu video zapisa i fotografija sa terena, dostupan je na internetu, a monografija će biti prodavana u suvenirnici ovdašnjeg Narodnog muzeja.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.