NavMenu

U bijeljinskoj bolnici ugrađen prvi pejsmejker

Izvor: Nezavisne novine Ponedeljak, 31.05.2021. 11:23
Komentari
Podeli
(Foto: ChaNaWiT/Shutterstock)
U bijeljinskoj Bolnici Sveti vračevi danas je ugrađen prvi pejsmejker, uz podršku eminentnih stručnjaka iz Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje i Univerzitetsko kliničkog centra (UKC) Republike Srpske.

Direktor Bolnice Zlatko Maksimović rekao je novinarima da je to veliki dan za ovu zdravstvenu ustanovu i nastavak ulaganja u znanje s ciljem većeg stepena zadovoljstva korisnika usluga.
On je zahvalio stručnjacima iz Beograda i Banjaluke za dugoročnu saradnju i podršku u uvođenju novih procedura u bijeljinskoj bolnici, kao i onim domaćim koji su posvećeni napretku.

Prvu ugradnju pejsmejkera u Bijeljini obavili su subspecijalista kardiologije Lazar Angelkov sa Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje i Dragan Unčanin, šef Odjeljenja za elektrofiziologiju srca i poremećaja srčanog ritma UKC u Banjaluci, sa timom bijeljinskih kardiologa.

Angelkov je u obraćanju novinarima pohvalio želju za napredak i istrajnost rukovodstva i zaposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi, navodeći da je otvorio pejsmejker centre u Podgorici, Ohridu, Sofiji i Subotici, ali da nigdje nije vidio bolju organizaciju nego u Bijeljini, gdje je od dogovora do njegovog otvaranja prošlo manje od mjesec dana.

- Rado smo ovdje, srcem i dušom posvećeni da pomognemo prije svega našim bolesnicima, ali i da zajedno zlatnim slovima pišemo istoriju Bolnice - rekao je Angelkov.

Prema riječima Angelkova, na Dedinju se godišnje ugradi 650 pejsmejkera, a pejsmejker centar u Srbiji ima tradiciju od 40 godina.

Unčanin sa UKC iz Banjaluke rekao je novinarima da će iduće godine obilježiti 30 godina od ugradnje prvog pejsmejkera, navodeći da se godišnje uradi do 400 ovakvih zahvata.

On je Bolnici Sveti vračevi u Bijeljini poželio dobrodošlicu među pejsmeker centre i poželio im dug i uspješan rad.

- Impresivno je kojom se brzinom razvija bijeljinska bolnica - ocijenio je Unčanin.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.