NavMenu

Infostan menja sistem obračuna i naplate usluga - Raspisan tender vredan 750 miliona dinara

Izvor: eKapija Petak, 28.05.2021. 12:16
Komentari
Podeli
(Foto: Syda Productions/shutterstock.com)
Javno komunalno preduzeće Infostan tehnologije Beograd raspisalo je javni poziv za nabavku novog sistema za obračun, naplatu i upravljanje potraživanjima.

Kako je navedeno u tekstu oglasa, uvođenje novog sistema obračuna i naplaćivanja usluga izvodi se zbog zastarelosti postojećeg sistema koji je uveden 1977. godine. Tokom proteklog nekoliko godina uočeni su brojni nedostaci u funkcionisanju jer je poslednje ažuriranje sistema urađeno 2015. godine i njegova funkcionalnost nije pogodna za savremeno radno okruženje.

Posebno problematičnim pokazao se to što u trenutnom procesu rada ne postoji mogućnost ispravke računa za tekući mesec, kao i problem sa reklamacijama. Naime, u postojećem sistemu unose se samo reklamacije koje su dobile pozitivan odgovor od nadležnih, dok se ostale pritužbe uopšte ne prepoznaju.

Iz javnog preduzeća očekuju da novi sistem poboljša postojeće stanje tako što će objediniti celokupni proces naplate usluga od korisnika.

Vrednost posla iznosi oko 750 miliona dinara, a poslednji rok za prijavu je 1. jul 2021. godine.

Sve detalje oglasa i pojedinosti o tehničkim karakteristikama možete pogledati OVDE.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.