NavMenu

Telekom dobio posao e-fiskalizacije - Milijardu dinara za uspostavljanje informacionog sistema u Poreskoj upravi

Izvor: Tanjug Četvrtak, 27.05.2021. 16:41
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: VladKol/shutterstock.com)Ilustracija
Posao uspostavljanja informacionog sistema za e-fiskalizaciju u Poreskoj upravi Srbije dobila je grupa ponuđača koju čine Telekom Srbija, nosilac grupe i Serbian Business, System doo i Vireles Media, sa podizvođačima Omni logika, Data tech international i MD and Profy, svi iz Beograda.

Vrednost tog posla je 1,15 milijardi dinara sa porezom na dodatu vrednost (PDV), što je po zvaničnom srednjem kursu 9,8 miliona evra.

Naručilac posla, Ministarstvo finansija, odnosno Poreska uprava, donelo je odluku o dodeli ugovora od 1.153.152.000 dinara sa PDV-om grupi ponuđača sa podizvođačima, gde je nosilac grupe Telekom Srbija, objavljeno je na Portalu javnih nabavki.

Reč je o uspostavljanju informacionog sistema za e-fiskalizaciju u okviru Poreske uprave Srbije.

Kako se navodi na portalu, za ovu javnu nabavku stigla je samo jedna ponuda.

E-fiskalizacija u Srbiji treba da počne januara 2022. godine i obuhvata, između ostalog, daljinsko onlajn očitavanje fiskalnih kasa.

Grupa ponuđača sa podizvođačima je svoju ponudu dostavila 24. maja nepuna dva minuta pred istek roka. U ponudi su dali cenu koja je prihvaćena, a predviđeno je da rok plaćanja bude 45 dana od prijema računa.

Ponuđači daju garantni rok za isporučenu opremu od 36 meseci.

U odluci o dodeli ugovora naručilac Ministarstvo finansija navelo je da nabavku nije bilo moguće podeliti u više partija.

- Imajući u vidu da procenjena vrednost javne nabavke prelazi iznos evropskih pragova, naručilac je razmotrio prikladnost podele predmeta nabavke u više partija… i konstatovao da to nije prikladno pošto se radi o nabavci kojom treba uspostaviti jedinstveni informacioni sistem, čiji delovi, softver, licence i hardver čine nedeljivu celinu - navodi se u odluci o dodeli posla.

Nedavno je posao vrednosti 7.069.600.000 dinara sa PDV-om, na ime izrade, implementacije i održavanja centralnog informacionog sistema za obračun zarada u javnom sektoru, sa pratećom opremom i licencama, dobila grupa ponuđača koju čine Telekom Srbija, Wireless Media, sa podizvođačima MTS Sistemi i integracije, Coming Computer i Engineering, Atos IT solutions and servicies, Sinfon i SAP West Balkans doo.

Naručilac posla bilo je Ministarstvo finansija Srbije, a novac je kako je tada rečeno, obezbeđen budžetom za 2021. godinu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.