NavMenu

GTC prodao 11 poslovnih zgrada u Beogradu mađarskom investitoru Indotek Group - Jedna od najvećih transakcija u oblasti nekretnina na tržištu CIE

Izvor: eKapija Utorak, 25.05.2021. 15:50
Komentari
Podeli
(Foto: GTC Grupa/ Dušan Stojančević)
Globe Trade Center - GTC odlučio je da proda svoj portfolio poslovnog prostora u Beogradu mađarskom investitoru Indotek Group. Predložena cena kupovine iznosi 267,6 mil EUR, što premašuje knjigovodstvenu vrednost GTC-ovog portfolija u Srbiji zaključno sa 31. decembrom 2020. godine, prenosi Property Forum.

Sporazum će obuhvatiti prodaju 11 zgrada u pet poslovnih parkova (Green Heart, FortyOne, Belgrade Business Center, 19 Avenue i GTC House) ukupne površine 122.175 m2 sa visokom stopom popunjenosti na Novom Beogradu. Prodaja, koja bi trebalo da bude završena u trećem kvartalu 2021. godine biće jedna od najvećih transakcija nekretninma u poslednjih pet godina na tržištu CIE.

- Prodaja 11 poslovnih zgrada vrhunske klase u Beogradu smeo je potez koji će nam omogućiti da dovršimo razvojni ciklus u Srbiji i započnemo drugačije poglavlje na ovom tržištu. Prodaja srpskog portfolija dešava se u pravom trenutku jer smo trenutno u procesu redefinisanja tržišne strategije i unapređenja našeg poslovanja kako bismo bili održiviji i otporniji na budućnost. Ovo je referentna transakcija u Beogradu koja pokazuje likvidnost u post covidu. Prodaja naše imovine i premeštanje novčanog toka za razvoj potpuno novih, ambicioznih projekata u Srbiji i drugim tržištima CIE zaista je "snažan izlaz", koji će nas voditi napred - rekao je Yovav Carmi, predsednik upravnog odbora GTC-a.

Ovom prodajom će GTC postati jedna od prvih kompanija koja je upotpunila razvojni krug u Srbiji - od sticanja zemljišta i izgradnje, preko godina izdavanja prostora, do izlaska pod značajnim uslovima.

Mađarski investitor, Indotek Group, srećan je što na srpsko tržište ulazi s tako snažnim portfolijom.

- Indotek grupa prisutna je na domaćem tržištu gotovo 25 godina. U poslednjoj deceniji, počelo je širenje kompanije i izvan Mađarske, što je rezultiralo time da je Indotek Group danas aktivna u 10 zemalja. Dugo smo tražili priliku za ulazak na srpsko tržište, a trenutnom transakcijom u mogućnosti smo da značajno ojačamo svoju poziciju u regionu. Posebno sam ponosan što nas naša prva transakcija u Srbiji čini jednim od najdominantnijih učesnika na tržištu beogradskih kancelarija - rekao je Dániel Jellinek, osnivač i izvršni direktor Indotek Grupe.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

20.06.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Privremeni organ usvaja projekat JPP za poteze 300, 400, 500 i još 30 gradskih linija - Procenjena vrednost posla 175 milijardi dinara, već se pominje i potencijalni nosilac konzorcijuma

Tek što je završen postupak za dodelu poteza 100 i 700 privatnom partneru, grad Beograd usvojiće i odluku o predlogu projekta o javno-privatnom partnerstvu za poveravanje obavljanja komunalne delatnosti javnog autobuskog gradskog prevoza putnika na potezima 300 (Grocka i Zvezdara), 400 (Voždovac), 500 (Rakovica i Čukarica) i na delu linija koje prolaze preko Savskog venca. Tačka o usvajanju ovako bitne i finansijski pozamašne odluke naći

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.