NavMenu

Otvoren rekonstruisani rečni putnički terminal u Novom Sadu - Investicija vredna pola miliona evra (VIDEO)

Izvor: Tanjug Nedelja, 23.05.2021. 12:47
Komentari
Podeli
Luka Novi Sad (Foto: Print screen / YouTube / Izgradnja Srbije)Luka Novi Sad
Dolaskom broda "Albatros" iz flote DP World, koji dovodi i odvodi barže za utovar robe u i iz luke Novi Sad, otvoren je rekonstruisani rečni putnički terminal u Novom Sadu.

Ova rekonstrisana, modernizovana mala luka, ili pristan, nagoveštaj je da ćemo uskoro videti, što pre, i brodove i brojne putnike, turiste koji će doći da uživaju u Novom Sadu, rekao je na otvaranju ovog putničkog terminala gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

- DP World će investirati ukupno 35 mil EUR u Novom Sadu kako bi poboljšao kapacitete luke i kako bi se više robe izvozilo i uvozilo u Novi Sad - dodao je Vučević.

DP World je jedan od najvećih svetskih lučkih operatera, investitor kakvog mi zaista želimo ovde, a to su nove investicije i privatizacije - kada dovedete najveće svetske kompanije koje dodatno investiraju i tako žele da zarade novac, napomenuo je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Putnički terminal, za nešto manje od tri meseca, rekonstruisala je kompanija DP World Novi Sad, koja je i vlasnik luke Novi Sad, a za ovaj projekat izdvojila je 500.000 EUR.

- Jedna od glavnih misija naše kompanije je povezivanje ljudi, gradova, država i kontinenata. Danas ispunjavamo svoju misiju u Novom Sadu, jer ovaj terminal otvara vrata našeg grada svima koji putuju duž Dunava da ga posete. Uložili smo gotovo pola miliona evra i sigurni smo da će, kada se svet vrati u normalu, ova nova kapija primiti više ljudi nego ikada - naveo je generalni direktor DP World Novi Sad Klaudio Negreanu.

Negreanu je dodao i da se ova kompanija neće zaustaviti na ovoj investiciji već će i dalje ulagati u novosadsku luku gde stvara jedan od najvažnijih poslovnih i trgovinskih čvorišta na čitavom toku Dunava, što će Novi Sad povezati sa celom Evropom i svetom.

Ovaj putnički terminal sadrži svu potrebnu opremu za prihvat svih vrsta brodova.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Finansije

Mali: UK Export Finance zainteresovan za finansiranje nekoliko projekata u Srbiji

UK Export Finance (UKEF) zainteresovan je da podrži nekoliko projekata u Srbiji, najavio je ministar finansija Siniša Mali. On se sastao sa Timom Reidom, generalnim direktorom UK Export Finance. Razgovarali su o nekoliko značajnih projekata širom Srbije koje ta finansijska institucija želi da podrži. - Drago mi je što sam imao priliku da predstavim naše makroekonomske rezultate, za koje smo dobili pohvale, ali i da čujem da je UK

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.