NavMenu

Za cvećare, ova godina bolja od prošle - Podižu se novi plastenici

Izvor: Agroklub Petak, 21.05.2021. 11:40
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Andris Tkacenko/shutterstock.com)Ilustracija
Sa dolaskom lepog vremena intenzivirani su i radovi na uređenju dvorišta, terasa, balkona i vrtova. Mnogi domaćini se diče lepim i bujnim cvećem koje gaje sa posebnim zadovoljstvom i poklanjaju mu veliku pažnju. Drugačije i ne može biti, a da bi vam svi pozavideli na lepoti i bujnosti cvetova treba voditi računa od koga se rasad nabavlja. Najbolje je od poznatih proizvođača, od onih koji su dugo godina na tržištu i koji imaju iskustvo u toj vrsti proizvodnje.


Uz saksiju i savet

Da bi vaše cveće tokom leta bilo bujno i lepo treba dosta ljubavi i pažnje, ali i znanja kako petunije, muškatle, surfinije održati svežim i tokom vrelih letnjih dana. Savet o tome ćete dobiti u rasadniku Pavlović u Platičevu u kome možete nabaviti sve vrste cveća, kako baštenskog tako i onog koje je namenjeno samo za terase i balkone.

- Naravno da svako ko kod nas kupi cveće dobije savet i kako da ga održava. Svi bi voleli da i njihovo cveće bude kao naše, ali treba puno raditi, zalivati, prihranjivati - kaže Ivan Pavlović.

U plastenicima ovog proizvođača nekoliko hiljada saksija različitog cveća. Svako može pronaći nešto za svoje dvorište i to po veoma pristupačnim cenama koje se ni zbog poskupljenja repromaterijala nisu značajnije menjale. Prodaja ide izuzetno dobro, daleko bolje nego prošle godine u jeku korone.

- Plašili smo se lane da li ćemo i kako ćemo prodati sve ono što smo proizveli, ali uspeli smo. Uspevamo i ove godine. Mušterija imamo više nego prošle godine, tako da zasnivamo i novu proizvodnju, jer smo skoro sve prodali. Najbolje se prodaju muškatle, petunije, surfinije, a dobro se prodaje i cveće za bašte - kaže sagovornik Agrokluba i dodaje da i ove godine raznose cveće na kućne adrese za veće porudžbine.

- Iako ovogodišnja sezona još nije završena, ja sam zadovoljan. Puno radimo, ali sve se to vrati - dodaje.


Predaha nema

Iako na početku bavljenja ovim poslom Pavlovići nisu razmišljali o većoj proizvodnji, godinama se njihov stav menjao. Prošle godine su zbog velike potražnje cveća podigli još jedan plastenik, kako bi izašli u susret brojnim kupcima, a ima ih iz čitave Srbije.


- Prošlogodišnja proizvodnja je bila inicijalna kapisla da proširimo proizvodnju. Brzo smo prodali sve što smo proizveli, a mnogi su ostali bez kvalitetnog rasada cveća, pa smo odlučili da za ovu godinu povećamo proizvodnju, a to je bilo moguće samo podizanjem novog plastenika. Sada je sve drugačije, proizvodnja je značajno povećana, kvalitet je još bolji, ai više je kupaca - kaže platičevski proizvođač i dodaje da sada za svakog ko dođe ima po nešto.

- Uglavnom najvažnije je da su naši kupci zadovoljni, a po tome koliko se cveće iz naše plastenika traži, jesu. To nas i obavezuje da ne smemo posustati i da moramo biti još bolji. U proizvodnju rasada cveća uključena je celokupna porodica, a imamo i radnike tokom čitave godine, jer u ovoj vrsti proizvodnje predaha bukvalno nema - ističe.

U pripremi je i novi rasad što samo govori o kvalitetu muškatli, petunija, karanfila, čokotica i ostalog cveća koje već krasi mnoga sremska dvorišta, a njihovom lepotom se diče i mnogi domaćini iz čele Srbije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.