NavMenu

Održana prva sednica Radne grupe za unapređenje pozicije Srbije na Doing business listi sa novim ministrima

Izvor: eKapija Petak, 21.05.2021. 08:48
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: NicoElNino/shutterstock.com)Ilustracija
Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović predsedavala je danas prvoj sednici Zajedničke radne grupe za unapređenje pozicije Srbije na Doing business (Duing biznis) listi Svetske banke o uslovima poslovanja.

Mihajlovićeva je istakla da je u prethodnom periodu urađeno mnogo na unapređenju uslova poslovanja, navodeći podatak da je Srbija sa 93. pozicije, gde je bila 2014. godine, danas na 44. mestu.

Ona je saopštila da je sa predsednicom Vlade postigla dogovor o formiranju nove radne grupe, koju čine novi ministri i članovi tima, napomenuvši da je Srbija u izdavanju građevinskih dozvola napredovala sa 186. na devetu poziciju.

Ocenila je da nema razloga da se to ne učini i u drugim oblastima kako bismo unapredili uslove poslovanja i privukli nove investicije, naglasivši da je cilj da budemo u prvih deset zemalja.

Na današnjoj sednici bilo je reči o ciljevima i načinu rada Zajedničke radne grupe, statusu Doing business izveštaja, reformama koje su sprovedene od poslednjeg izveštaja kao i o ključnim reformskim merama za naredni period.

Članovi Radne grupe za unapređenje pozicije Srbije na listi Svetske banke "Duing biznis" čine ministri i predstavnici ministarstava finansija, privrede, trgovine, turizma i telekomunikacija, državne uprave i lokalne samouprave, pravde, građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj.


Takođe, članovi ove radne grupe su gradonačelnik Beograda, predsednik Prviredne komore Srbije, direktorka Republičkog sekretarijata za javne politike, direktori Agencije za privredne registre i Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu, direktor "Vetroelektrane Balkana" i predstavnici Naleda, preneo je sajt Vlade.

Radna grupa za unapređenje pozicije Srbije na Doing business listi prvi put je osnovana 2019. godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.