NavMenu

Stranci koji žele da se zaposle u Srbiji od sada će moći onlajn da apliciraju za vizu

Izvor: Beta Četvrtak, 20.05.2021. 15:27
Komentari
Podeli

Stranci koji dolaze u Srbiju da se zaposle, od sada će moći da apliciraju onlajn za vizu tipa D, za duži boravak do 180 dana putem usluge eKonzulat, saopštila je Kancelarija za IT i eUpravu. Ta nova elektronska usluga predstavljena je danas u u prisustvu ministra spoljnih poslova Nikole Selakovića i direktora Kancelarije za IT i eUpravu Mihaila Jovanovića.

- Uvođenjem ove usluge znatno se olakšava rad diplomatsko-konzularnih predstavništava Srbije na viznim poslovima, posebno u onim zemljama odakle dolazi veliki broj lica koja se zapošljavaju u Srbiji - navodi se u saopštenju.

Tu vrstu viza mogu da traže radnici svih profila koji su deficitarni u Srbiji, a očekuje se da će i inženjeri i drugi visokoobrazovani kadrovi.Očekuje se da će usluge eKonzulata koristiti državljani Kine, Indije, Bangladeša, Pakistana, Nepala, Turske, Rusije, Ukrajine, Egipta i drugi koji dolaze da rade na velikim infrastrukturnim projektima u Srbiji. Posle sledeće faze razvoja aplikacije, na isti način, elektronskim putem, moći će da se aplicira i za ostale tipove viza po osnovu školovanja, spajanje porodice, vlasništva nad nepokretnostima, lečenja i medicinske nege.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.