NavMenu

TOS: Od budžeta zavisi da li će biti još vaučera

Izvor: Tanjug Nedelja, 16.05.2021. 13:36
Komentari
Podeli
Zlatibor među najpopularnijim destinacijama (Foto: Ivan Bukvic/ shutterstock.com)Zlatibor među najpopularnijim destinacijama
Svih 120.000 vaučera za odmor u Srbiji je podeljeno, a direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović kaže da će se videti da li će ove godine biti još vaučera, te da to zavisi od republičkog budžeta.

Labović je, gostujući na televiziji K1, istakla da je puno uloženo u turističku infrastrukturu i da su turistički sadržaji daleko bogatiji nego što su nekada bili, te da ovo nije prva godina da se naši građani odlučuju za domaće destinacije.

Navela je da po broju noćenja i dalje prednjače Zlatibor i Kopaonik, ali i da je Stara planina prošle godine doživela "bum", te da je tada na toj planini zabeležen porast skoro 200 odsto u odnosu na to koliko je bila popunjena prethodnih godina.

Labović je dodala da građani posećuju i Taru, Zlatar, Divčibare...

Navela je da su na planinama uglavnom odmarali u zimskom periodu, ali da se sada, zbog mnogo dodatnih sadržaja, turisti i u letnjem periodu sve češće odlučuju za odmor na planinama.

Kada je u pitanju domaći turizam, Labović je navela da su posle planina najposećenije banje i seoski turizam.

Izrazila je nadu da će se, kako se budu popuštale mere protiv korona virusa, steći uslovi i za dolazak stranih turista, te dodala su kulturno-istorijsko nasleđe, bogatstvo prirode i gastronomija glavni razlozi zbog koji stranci odlučuju da posete našu zemlju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.