NavMenu

Samo u Čačku - Ćelepinje, spoj novopazarskog ćevapa i zlatiborske komplet lepinje

Izvor: Reflektor Subota, 15.05.2021. 14:09
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: RossHelen/shutterstock.com)Ilustracija
Zlatibor je poznat po čuvenoj komplet lepinji, a Novi Pazar po ćevapima. Međutim, ova dva specijaliteta spojila su se na pola puta jer u Čačku se već nekoliko meseci prave masne, domaće – ćelepinje. Idealan doručak za sve one koji ne broje kalorije i ne misle na pritisak, a pekar Predrag Tomić kaže da je ova ideja nastala sasvim slučajno, ali da sada mnogi žele na ovaj način da omaste brk.

- Koronavirus očigledno nije uticao na apetit naših sugrađana, komplet lepinja sa domaćim kajmakom, jajima i pretopom od svinjskog i jagnjećeg pečenja nije bila dovoljna, pa smo odlučili da u nju stavimo i pet ćevapa od čistog junećeg mesa. Prvo je to bilo probno, ali je prodaja odlično krenula, pa su sada "ćelepinje" naš najtraženiji proizvod. Možda nastane još jedan brend Zapadne Srbije, ko zna - kaže za RINU Predrag kroz osmeh.

Inače, mesto gde se danas prodaju ove zlatiborske komplet lepinje sa novopazarskim ćevapima, pre samo godinu dana bio je jedan od najpopularnijih noćnih klubova u Čačku. Vlasnik, Danilo Paunović, usled epidemije koronavirusa odlučio je da se prilagodi teškoj situcaiji i promeni delatnost.


- Bili smo poznati po noćnim žurkama i dobrom provodu, kada je sve stalo zbog korone bilo je jako teško. Nismo znali kako da nastavimo poslovanje, jer je bilo evidentno da provod preko vikenda dugo neće biti moguć. Odlučili smo da se baziramo na hranu, radili smo kućnu dostavu tokom vanrednog stanja i zadovoljni smo. Uspeli smo da opstanemo u ovom teškom vrmenu, na taj način. Ponosni smo što smo iako početnici u pravljenju hrane uspeli da napravimo "ćelepinje" po kojima nas prepoznaju - rekao je Paunović.

Iz Čačka poručuju da je ovaj novi specijalitet od domaćih sastojaka idealan kad odlučite da prekršite dijetu, jer tada ćete bar znati zašto ste to uradili.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.