NavMenu

Investicije u OŠ 10. oktobar u Subotici primer uspeha na konkursima različitih ministarstva i pokrajinskih sekretarijata

Izvor: RTV Petak, 14.05.2021. 08:49
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Africa Studio/shutterstock.com)Ilustracija
Dobar projektni menadžment može omogućiti obrazovanim ustanovama da iz više različitih izvora finansiranja reše neke od svojih problema. Jedan od primera jeste Osnovna škola 10. oktobar u Subotici koja, uz podršku lokalne samouprave, ima uspeha na konkursima različitih ministarstva i pokrajinskih sekretarijata.

Zahvaljujući finansijskoj podršci Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu u vrednosti od 2,4 miliona dinara, dosadašnji neuslovni teren u potpunosti je obnovljen.

- Ceo teren je ponovo saniran i ponovo ofarban, tako da se radujemo što naši učenici i naši nastavnici sada pod bezbednim uslovima mogu da izvode nastavu - rekla je direktorka škole Melinda Đurić Kiš.

Zajedničkim sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i Ministarstva pravde u visini od 1,5 miliona dinara tokom letnjeg raspusta unutar škole će biti izvedeni keramičarski radovi. U poslednje četiri godine u ovu školu Pokrajina je uložila 10 miliona dinara.

- Ne možemo imati kvalitetno obrazovanje bez dobrih objekata koji omogućuju nastavnicima i đacima dobar prostor za rad - poručio je potpredsednik Pokrajinske Vlade Žolt Sakalaš.

Sredstva sa republičkog nivoa dobijena su od novčanih kazni izrečenih na osnovu instituta oportuniteta. Pored ove, i škola Sveti Sava učestvovala je na tom konkursu i dobila dva i po miliona dinara za poboljšanje grejanja.

- Ja sam vrlo zadovoljan da je, između ostalog, i Osnovna škola Deseti oktobar u Subotici uspešno konkurisala za ova sredstva - rekao je državni sekretar u Ministarstvu pravde Mihalj Njilaš.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.