NavMenu

Uskoro kreće obnova državnog puta između Kikinde i sela Nakovo

Izvor: RTV Sreda, 12.05.2021. 13:12
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay / schauhi)Ilustracija
Projekat "Povezanost Banata" ulazi u svoju završnicu. Posle 20. maja počinju radovi na rehabilitaciji državnog puta između Kikinde i sela Nakovo, gde se nalazi granični prelaz, a duž biciklističke staze koja spaja ta dva mesta, postavljen je 281 stub solarne rasvete.

U prethodnom periodu, putem programa prekogranične saradnje Srbija - Rumunija, grad Kikinda realizovao je šest projekata, čija je ukupna vrednost više od 2,3 mil EUR.

- Predmet radova po ovom projektu je rehabilitacija državnog puta prvog B reda, broj 15. Trasa je dužine 1.800 metara i planirano je da početak radova krene nakon 20. maja. Rok za završetak radova je četiri meseca, tako da očekujemo da do kraja jula budu završeni radovi - kaže Miroslav Dučić, član Gradskog veća zadužen za komunalnu infrastrukturu.

Vrednost sredstava koja se ulažu u Kikindu po projektu "Povezanost Banata 1 i 2" je oko 1,7 mil EUR. Osnovni cilj drugog dela projekta je povećanje bezbednosti na saobraćajnici koja Kikindu spaja sa graničnim prelazom.

- Postavljen je 281 stub solarne rasvete, od dela gde se napušta naseljeno mesto Kikinda do sela Nakovo. Svi stubovi su isključivo solarni, tako da je čitav projekat imao ideju da se koriste inovativne tehnologije - kaže Saša Tanackov, član Gradskog veća zadužen za privredu i investicije.

Pored rehabilitacije puta, planirani su i rekonstrukcija i uređenje dva autobuska stajališta na izlasku iz grada ka Nakovu. Postavljen je i video-nadzor, koji je povezan sa Policijskom upravom u Kikindi, što je takođe povećalo bezbednost na toj saobraćajnici. Projekat se završava 31. jula ove godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.