NavMenu

Agencije: U Grčkoj nema i neće biti sunčanja sa maskama i rezervacije ležaljki putem SMS-a

Izvor: Tanjug Utorak, 11.05.2021. 16:51
Komentari
Podeli
(Foto: Nick Karvounis/unsplash)
Nije tačno da turisti na plažama u Grčkoj nose maske, niti da se ležaljke i suncobrani rezervišu putem SMS-a poruka, ali je tačno da na plažama postoji fizička razdaljina između ležaljki, kažu sagovornici Tanjuga iz turističkih agencija.

Direktorka agencije Viva travel Jelena Milanović ističe da ova agencija još nema svoje turiste u Grčkoj, prva grupa kreće 19. maja, ali da prema informacijama od poslovnih partnera iz ove zemlje saznaje da tamo epidemiološke mere popuštaju i da bi situacija 15. maja, kada zvanično počinje turistička sezona, trebalo da bude sasvim dobra.

- To što se kod nas pisalo da se na plaži nose maske je potpuna neistina. Maske se, uostalom kao i kod nas i u drugim evropskim zemljama, u zatvorenom prostoru nose - kaže ona.

Dodaje i da su otvorene bašte restorana i kafića i da sve ide u dobrom pravcu, kako su i najavljivali grčki zvaničnici.

- Mere koje budu važile od 15. maja za Grke važiće i za sve turiste a to znači da ćemo sigurno nositi masku u zatvorenom prostoru a da ćemo na plažama i po baštama restorana i kafića poštovati fizičku distancu - kaže Milanović.

Kada je reč o uslovima putovanja u Grčku od 15. maja i mogućim izmenama uslova pre svega za decu, ona kaže da se detalji još ne znaju i da se čeka 14. maj, kao datum kada bi sve pojedinosti trebalo da se obelodane.

I vlasnica turističke agencije Nikana Travel u Grčkoj Ana Nikolić za Tanjug tvrdi da turisti koji ovog leta budu letovali u Grčkoj neće morati da nose maske na otvorenom.

- Na plažama neće biti posebnih pravila za turiste, osim što će, kao što je bilo i prošle godine, između ležaljki morati da postoji distanca i što će one morati redovno da se dezinfikuju - kaže Nikolić i demantuje pisanje nekih srpskih medija da će turisti morati SMS-om da rezervišu ležaljke i suncobrane na grčkim plažama.

Podseća da su u Grčkoj još na snazi SMS poruke kao dozvole za izlazak iz kuće ali da se ubrzo očekuje njihovo ukidanje.

Nikolić navodi i da srpskih turista već ima u grčkim letovalištima a najviše na Tasosu i Halkidikiju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.