NavMenu

Stanovi za bezbednjake gradiće se i u novobeogradskim blokovima 71 i 72 na površini od 10 hektara

Izvor: eKapija Utorak, 11.05.2021. 14:50
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: mosher/shutterstock.com)Ilustracija
Nakon Zemuna, u kojem traje gradnja stanova za pripadnike službi bezbednosti koja bi trebalo da bude gotova do kraja godine, država planira gradnju ovakvih stanova i na Novom Beogradu.

Nacrtom izmena i dopuna Plana generalne regulacije građevinskog područja sedišta jedinice lokalne samouprave - grad Beorad, celine I-XIX, predviđena je prenamena lokacije u Ulici Mileve Marić Ajnštajn u Bloku 72 i Dr Ivana Ribara u Bloku 71 u površine za gradnju stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Ove lokacije su prema planu generalne regulacije Beograda prvobitno bile namenjene gradnji višokoškolske ustanove i sportskih objekata i kompleksa.

Kako je navedeno u Nacrtu izmena i dopuna PGR-a, u planu je gradnja objekata za višeporodično stanovanje u okviru 2. faze izgradnje stanova za pripadnike službe bezbednosti u Beogradu, na površini od 10,3 hektara, uz, kako je precizirano, ulice Mileve Marić Ajnštajn i Dr Ivana Ribara.


Podsetimo, država gradi stanove za bezbednjake u Kragujevcu, Kraljevu, Nišu, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Vranju i Beogradu (Zemun), a bivša ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je početkom prošle godine da se velikog interesovanja za stanove za pripadnike snaga bezbednosti razmišlja o novim lokacijama za gradnju u Beogradu i Novom Sadu.

Javni uvid u Nacrt izmena i dopuna Plana generalne regulacije Beograda počinje sutra i traje do 15. juna.

B. P.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.