NavMenu

Status Ovlašćenog privrednog subjekta za još 14 kompanija

Izvor: Tanjug Utorak, 11.05.2021. 14:10
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Andrey_Popov/shutterstock.com)Ilustracija
Od Uprave carina 14 kompanija dobilo je sertifikate Ovlašćenog privrednog subjekta (OPS, eng. AEO) koji će im omogućiti da kao pouzdani partneri olakšano posluju, objavljeno je na internet stranici te uprave.

Direktor Uprave carina Branko Radujko istakao je da je AEO sertifikat kruna velikog rada kompanija na ispunjavanju uslova za ovaj status, ali i nastojanja carine da olakša poslovanje onima rade u skladu sa zakonom.

Od 2014. godine kompanijama u Srbiji dodeljeno je ukupno 36 sertifikata ove vrste.

Radujko je rekao da se kroz ovakav vid saradnje na najbolji način ispunjavaju ciljevi koje je Srbija postavila u međunarodnom prometu roba.

Kao najvažnije ciljeve izdvojio je omogućavanje slobodne trgovine, zaštitu od nefer i nelegalne trgovine, i omogućavanje sigurnosti i bezbednosti zemlje i svih građana.

- Status AEO je krov saradnje između carinske administrcije i privrede. Uprava carina planira da, pored benefita koji su propisani Carinskim zakonom, pruži sa svoje strane ovako uspešnim kompanijama pomoć i olakšice, koji imaju za cilj ubrzanje carinskih postupaka - dodao je Radujko.

Kompanije sa AEO sertifikatom za sigurnost i bezbednost ostvarivaće pogodnosti prilikom poslovanja sa Kinom i zemljama CEFTA, što će znatno olakšati trgovinu i promet robe u regionalnim i svetskim okvirima.

AEO sertifikate su dobili "BALL pakovanja Evropa", "Expert Šped", Pomorska rečna agencija "Agent plus", "Simens", "Robert Bosch", "Delez Srbija", "Evro-line", "Interbuk", "Frezenius medical care Srbija", "FCA Servisi", "DEBOX", "Šenker", "DAD Draxlmajer automotive" i "Zlatiborac".


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.