NavMenu

Kompaniji Zlatiborac dodeljen status Ovlašćenog privrednog subjekta

Izvor: Promo Utorak, 11.05.2021. 14:05
Komentari
Podeli
Predstavnici kompanije Zlatiborac sa direktorom UC (Foto: Snežana Kondić)Predstavnici kompanije Zlatiborac sa direktorom UC
Uprava carina je kompaniji Zlatiborac dodelila sertifikat Ovlašćenog privrednog subjekta (OPS) za carinska pojednostavljenja i sigurnost/bezbednost, kao kompaniji koja ispunjava vrhunske standarde iz oblasti carinskog i logističkog poslovanja.

- Istakao bih da svi mi zaposleni u kompaniji Zlatiborac danas imamo veliki razlog da budemo zadovoljni, ponosni i počastvovani. Dodelom OPS sertifikata od strane Uprave carina ukazan nam je najviši nivo poverenjа, a u nama prepoznata dobro organizovana kompanija i pouzdan partner, siguran učesnik u međunarodnom lancu snabdevanja - izjavio je tim povodom Dušan Knežević, generalni direktor kompanije Zlatiborac.

- Ovaj sertifikat predstavlja najveću potvrdu naše odgovornosti i zalaganja za uspostavljanje jasno definisanih ciljeva i strogih pravila i procedura, u smislu sticanja posebnog statusa, koji podrazumeva olakšice i pojednostavljenje carinskih postupaka, kao i sigurnost i bezbednost naših pošiljki u međunarodnom transportu - istakao je Knežević.

Pored kompanije Zlatiborac, status Ovlašćenog privrednog subjekta ove godine dobilo je još 13 kompanija, čime se ukupan broj kompanija sa ovim statusom u Republici Srbiji povećao na 36.

- Koliko je teško dobiti pomenuti status, svedoči činjenica da na godišnjem nivou, u Srbiji, svega nekoliko privrednih subjekata može da uđe u ovo probrano društvo, ukoliko, naravno, pre toga ispune zadate kriterijume. Ovaj sertifikat predstavlja veliku satisfakciju kako za kompaniju Zlatiborac tako i za mene lično, ali istovremeno i veliku odgovornost i obavezu da nastavimo kao i do sada i da opravdamo ukazano poverenje - zaključio je Nikola Gavrilović, menadžer carine i špedicije u kompaniji Zlatiborac.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.