NavMenu

PKS sutra organizuje info dan o Akcionom planu za zajedničko tržište Zapadnog Balkana

Izvor: eKapija Utorak, 11.05.2021. 13:03
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay / Tumisu)Ilustracija
Privredna komora Srbije kao jedna od šest privrednih komora u okviru Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana (KIF ZB6), 12. maja u 10 sati organizuje onlajn info dan "Zapadni Balkan i Srbija: implementacija Akcionog plana za Zajedničko regionalno tržište - koristi i izazovi".

Na ovom događaju biće predstavljene koristi od implementacije plana i pokrenuta otvorena diskusija o izazovima kako bi se podstaklo zajedničko pronalaženje rešenja u interesu kako poslovne zajednice Zapadnog Balkana i njenih građana, tako i EU, saopštila je PKS.

U diskusiji će učestvovati predstavnici kompanija članica Poslovnog saveta KIF ZB6 i predstavnici organizacija i tela uključenih u implementaciju Akcionog plana.

- Akcioni plan za zajedničko regionalno tržište za period 2021-2024 koji su na samitu u okviru Berlinskog procesa 10. novembra 2020. godine u Sofiji, podržali predsednici vlada "zapadnobalkanske šestorke" nastavak je aktivnosti na unapređenju ekonomske saradnje u regionu Zapadnog Balkana na njegovom putu ka punopravnom članstvu u EU, i nadovezuje se na postignuća "Višegodišnjeg akcionog plana za regionalni ekonomski prostor" usvojenog na samitu u Trstu 2017. godine - podseća se u saopštenju.


Prijava za učešće na onlajn delu događaja može se naći na linku

https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZYkfuCpqD0rHtUJtC646_jJp5Tu8RqFsJug.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

16.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.