NavMenu

Slobodan Pavlović za 4,9 mil KM kupio svoj Aqua city

Izvor: Capital Ponedeljak, 10.05.2021. 16:12
Komentari
Podeli
(Foto: mojo cp/shutterstock.com)
Slobodan Pavlović kupio je danas za 4,9 miliona KM imovinu svoje firme Aqua City koja je, na zahtjev Bobar banke u stečaju, prodavana u izvršnom postupku. Pavlović ima rok od 30 dana da plati izlicitirani iznos, saznaje portal Capital.

Imovina preduzeća Aqua City danas je po drugi put ponuđena na prodaju pred Okružnim privrednim sudom u Bijeljini, nakon što na prvoj licitaciji, krajem marta, nije bilo zainteresovanih kupaca.

U odnosu na prvu licitaciju, danas je bilo dosta veće interesovanje i u sudu su se pojavila čak četiri ponuđača.

Osim Pavlovića na licitaciji su se pojavile još dvije njegove firme i to Slobomir Nekretnine i Slobomir P Univerzitet.

Četvrti učesnik licitacije bio je Gordan Pavlović, vlasnike firme Pavgord iz Foče, koji je ranije kupio potraživanja Bobar banke od preduzeća Aqua city, ali je sud odbio prijedlog Pavgorda da stupi u ovaj izvršni postupak.

Početna cijena po kojoj su nekretnine danas ponuđene na prodaju iznosila je trećinu tržišne vrijednosti, odnosno minimalna cijena iznosila je 3,49 mil KM.

Ukupna potraživanja Bobar banke od preduzeća Aqua city, po osnovu ugovora o kreditu, na kraju juna prošle godine iznosila su 4,6 mil KM, a banka ih je za 4,2 mil KM prodala Gordanu Pavloviću i njegovom Pavgordu.

Međutim, sud je odbio prijedlog Pavgorda da stupi u ovaj izvršni postupak, nakon čega je Pavgord podnio prijedlog za stečaj preduzeća Aqua city, a danas se pojavio i kao ponuđač na licitaciji, a najviša cijena koju je ponudio bila je 4 mil KM, nakon čega je odustao od daljeg nadmetanja.

Zbog spornog potraživanja Pavgord je ponudio zahtjev za stečaj još jedne Pavlaovićeve firme - Slobomir i u njoj je nedavno otvoren stečaj.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.