NavMenu

Vesić: Unapređena aplikacija Parking servisa za jednostavnije parkiranje

Izvor: eKapija Ponedeljak, 10.05.2021. 15:54
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: chaoss/shutterstock.com)Ilustracija
Parking servis promovisao je danas unapređenu verziju aplikacije i e-šaltera koja će, kako je istakao zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, omogućiti korisnicima nekoliko novih usluga putem android telefona.

On je na promociji u garaži na Obilićevom vencu podsetio da je aplikacija pokrenuta pre skoro 16 meseci i da je za to vreme, kako je rekao, stekla oko 60.000 korisnika.

– Naš cilj je 100.000 korisnika, jer se pokazalo da građani prihvataju nove stvari koje im olakšavaju život. Parking servis jedno je od naših najinovativnijih preduzeća, ali i na nivou preduzeća iz najrazvijenijih zemalja sveta – kazao je Vesić i podsetio da je garaža na Obilićevom vencu posle rekonstrukcije dobila prestižnu evropsku nagradu za najzeleniju – ekološku garažu na starom kontinentu.

Precizirao je da korisnici putem aplikacije, kao i do sada, mogu da plate parkiranje u garažama, parkiralištima i zonama. Takođe, mogu da dobiju notifikaciju o isteku vremena plaćenog parkiranja i izdatoj elektronskoj dnevnoj parking karti, ali i da je, po prvi put, plate onlajn sa popustom od 50%.

– Novina je što korisnici sada mogu da dobiju obaveštenje i o vozilima uklonjenim ili premeštenim "paukom" po nalogu nadležnih organa, kao i lokaciji na kojoj se vozilo nalazi. Takođe, stanovnici područja zonskog sistema parkiranja nakon što dobiju obaveštenje o isteku povlašćene karte za parkiranje od sada mogu da je plate onlajn i na taj način produže njeno važenje. Parkiranje u garaži korisnici takođe mogu da plate onlajn, bez odlaska na blagajnu i bez kontakta sa inkasantima, tako što će skenirati parking karticu koju preuzimaju na ulazu u parkiralište – naveo je Vesić.


On je istakao da ova aplikacija omogućava i gostima prestonice da se veoma lako snađu prilikom parkiranja. Najavio je u skoroj budućnosti i "beogradsku karticu" putem koje će moći da se vrši usluga plaćanja i popusta za javni prevoz, kulturne manifestacije i slične usluge.

Predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović je najavio da će Parking servis tokom leta na prostoru od Francuske ulice do Tadeuša Košćuška i od Vasine do Cara Dušana početi sa postavljanjem parking senzora.

– Predviđeno je da bude postavljeno više od 2.000 parking senzora - naveo je Marjanović, prenosi Beoinfo.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.