NavMenu

Između Prokopa i Hajd parka gradiće se 6.659 m2 stambenog prostora i saobraćajnica Transverzala do Bulevara oslobođenja

Izvor: eKapija Ponedeljak, 10.05.2021. 14:06
Komentari
Podeli
Prikaz lokacije (Foto: Urbanistički centar/PDR, screenshot)Prikaz lokacije
Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Grada Beograda stavio je na rani javni uvid Plan detaljne regulacije područja između ulica Stjepana Filipovića u Dragana Mancea i Glavne železničke stanice Beograd "Centar".

Naručilac je Railway city Beograd, a plan je izradio Urbanistički centar.

Kako je navedeno u elaboratu, odluka o izradi plana je doneta kako bi se proverila mogućnost za izgradnju stambeno-poslovnih objekata u predmetnom području i uklapanje područja u planirane poslovno – komercijalne sadržaje u kompleksu glavne železničke stanice "Beograd – Centar" u Prokopu.

Okvirna granica plana obuhvata površinu između ulica Stjepana Filipovića, Dragana Mancea i ulice Prokop, kao i samu ulicu Stjepana Filipovića. Približna površina područja je oko 1,06 ha.

Površina parcele za gradnju stambenih objekata je 6.659 m². Planirano je ukupno 37.000 m2 za stambenu i komercijalnu namenu. Predeviđena su i nova saobraćajna rešenja.

Prema planskoj dokumentaciji, Ulica Stjepana Filipovića ostaje deo sekundarne ulične mreže. Sa istočne strane, planirana je saobraćajnica "Transverzala", u rangu ulice prvog reda, koja će prelaziti preko autoputa i povezivati Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića sa Bulevarom Oslobođenja, omogućavajući kvalitetnije povezivanje železničke stanice Beograd "Centar" sa centrom grada.

Kolski pristup planiranim sadržajima obezbediće se isključivo sa Ulice Stjepana Filipovića, a parking mesta će biti obezbeđena u skladu sa važećim normativima.


Za snabdevanje vodom potrebno postojeću vodovodnu mrežu nestandarnih dimenzija rekontruisati i planirati izgradnju vodovodne mreže za potrebe novih korisnika, a ista situacija je i sa kanalizacionom mrežom.

U planu se navodi i da će se potreba za električnom energijom rešiti izgradnjom trafo-stanica, a postojeće i planirane saobraćajnice biće opremljene instalacijama javnog osvetlenja.

Planira se i gradnja pristupne telekomunikacione mreže za polaganjem optičkog kabla. Potreban broj telefonskih priključaka iznosi oko 520 priključaka.

Kada je reč o snabdevanju toplotnom energijom, gradiće se priključni toplovod kapaciteta oko 3.000 kW i potrebnan broja toplotnih podstanica u prizemljima stambenih etaža.

Rani javni uvid traje do 24. maja.

B. P.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.