NavMenu

Nataša Mitrović, CEO Konteent Media - Planiramo kancelariju u Beogradu

Izvor: eKapija+ Ponedeljak, 10.05.2021. 12:16
Komentari
Podeli
Nataša Mitrović, CEO Konteent Media (Foto: Konteent Media/Nebojša Milešić)Nataša Mitrović, CEO Konteent Media
U prethodnoj godini kada su se i veliki borili za svakog klijenta, a svaki klijent za svoju marketinšku promociju, kada su na probi bili i još jesu i budžeti i planovi, ideje i realizacija, banjalučka marketinška agencija Konteent Media ostvaruje svoju ekspanziju. Povećavaju broj klijenata, projekata, a širi se i sama agencija. Naime, otvaraju svoju kancelariju u Sarajevu, prvu od planiranih. Kako? – pitamo Natašu Mitrović CEO Konteent Media, marketinške agencije.

- Specifična godina podstakla je građane i privredne subjekte da shvate potrebu za digitalnim svijetom, svako u oblasti koja mu je potrebna. Tako je bilo i sa marketingom. Klijenti su spoznali potrebu da izađu iz svojih okvira, klišea, poneki iz naviknutih prostora, okvira i načina poslovanja. Morali su postati kreativniji, moderniji i upravo tu im je zatrebala pomoć agencije, u inovaciji – navodi Mitrović na početku razgovora.

Otvorili ste kancelariju u Sarajevu, veći je grad od Banjaluke sigurno imaju veće potrebe, ali i veći broj marketinških agencija. Pretpostavljamo da ste izvršili procjenu i potrebe tržišta, gdje ste na tržištu pronašli mjesta za vašu ponudu?


- Konteent Media godinama posluje sa klijentima iz regiona, te je veliki broj naših klijenata upravo iz Sarajeva. Ovako ćemo im biti bliže, a sigurna sam da će ovaj potez doprinijeti dodatnom rastu agencije. Veliki broj naših klijenata je iz Srbije, tako da planiramo i otvaranje kancelarije u Beogradu. Konkurencija postoji u svim gradovima i smatram da je ona izuzetno bitna i zdrava za svaki biznis, naročito za kreativnu industriju gdje jedni druge motivišemo i podstičemo na dodatni rast i razvoj.

Šta po Vašem mišljenju Konteent Mediu razlikuje od drugih marketinških agencija, koje su Vaše prednosti?


- Sa moje tačke gledišta kao i povratnih informacija od naših klijenata, ono što Konteent Media agenciju razlikuje od drugih je definitivno stručan tim kreativaca i ljubav prema poslu. Naš tim je mlad, energičan, željan kompetencije i spreman na svaki izazov i zadatak. Rekla bih da je to ono što nas čini konkurentnijim od drugih - naš entuzijazam i zaljubljenost u marketing, u ono što stvaramo. Moram napomenuti da smo full servis marketing agencija, te kod nas klijent dobija sve na jednom mjestu, od ideje, brendinga, promocije na društvenim mrežama, video produkcije, dizajna promo materijala, bilborda itd.

(Foto: Konteent Media/Nebojša Milešić)
Dok širite kvadrate prostora, to znači da širite i listu zadovoljnih klijenata?


- Istina. Naš portfolio klijenata se zaista brzo širi, pod broj jedan zbog zadovoljstva postojećih klijenata (neki od njih su Persen, Full Dent, Esensa, X express, Ideal kompani, Tržnica Banjaluka) kao i zbog činjenice da smo počeli raditi sa velikim brendovima kao što su Gazprom i Banjalučka pivara.


Na kojim projektima trenutno radite?

- Radimo na rebrandingu proizvoda Sava Semberija. Podsjetila bih da je ova prehrambena industrija bila jedna od najpoznatijih u bivšoj Jugoslaviji. Svakako bih izdvojila i nedavno završeni projekat, a to je novi vizuelni identitet Turističke organizacije grada Trebinje. Biti dijelom te priče zaista je veliko zadovoljstvo.

Može li se potrošiti kreativnost? Desi li se kad rečenica "nemam ideje" i šta onda?

- Desi se, nekada pomislimo da smo udarili u zid. No ideje se ipak rađaju, čemu doprinosi "brainstorming" svih članova tima, a nekad dođu kada to najmanje očekujemo. Entuzijasti smo, nekad posustanemo, ali ne odustajemo.

Koji je najizazovniji zadatak koji ste dobili od klijenta?


- Definitivno najizazovniji zadatak je bila produkcija promo video filmova za poznata švajcarska skijališta. Za četiri dana naš tim je trebao da obiđe isto toliko različitih skijališta, četiri lokacije i snimi različite video materijale, naravno sve na skijama. Bilo je izazovno fizički, profesionalno, a i u stisci sa vremenom.

Žena ste u svijetu digitalnog marketinga na našem balkanskom području. Da li je gđa Mitrović "opasan" CEO?


- Nataša je entuzijasta, ponekad idealista, tvrdoglava, puna energije, zaljubljenik u prirodu i sport, polumaratonac, planinar, pravedan i odlučan CEO. Iza energije i osmijeha stoji znanje stečeno na osnovnim studijama Media Communications u Beču i Ženevi, kao i master studije Marketing and Corporate Communications u Madridu (IE University-jedan od najviše rangiranih fakulteta na svijetu).

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.