NavMenu

Vlada usvojila uredbu o podsticajnim merama za imunizaciju i zaključak o kovid bolovanju

Izvor: eKapija Petak, 07.05.2021. 11:52
Komentari
Podeli
(Foto: ColorMaker/shutterstock.com)
Vlada Srbije usvojila je Uredbu o podsticajnim merama za imunizaciju i sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, kako bi se dodatno motivisali građani za vakcinaciju i na taj način brže postigao kolektivni imunitet, koji za cilj ima suzbijanje epidemije, vraćanje osnovnih funkcija zdravstvenom sistemu i otvaranje ekonomije, saopšteno je na sajtu Vlade.

Dodatna novčana podrška u iznosu od po 3.000 dinara predviđena je za sve građane Srbije koji su do sada vakcinisani i sve one koji će do 31. maja primiti bar prvu dozu vakcine.

Od 1. do 15. juna, preko sajta Uprave za trezor, biće otvoren portal za prijavljivanje građana za ovu novčanu pomoć. Odmah nakon ovog roka počeće isplata, koja će trajati do kraja juna. Novčanu pomoć primiće i svi vakcinisani penzioneri, kao i oni koji to nameravaju da urade tokom maja. Za njih će isplata ići po automatizmu i nije potrebno da se prijavljuju.


Usvojena je i dopuna Zaključka Vlade od 2. aprila 2020. godine kojom bi se naknada zarade u visini od 100% osnova za naknadu zarade isplaćivala samo zaposlenima koji su na bolovanju zbog potvrđene zarazne bolesti COVID-19, a vakcinisani su, kao i zaposlenima koji iz zdravstvenih razloga ne mogu biti vakcinisani.

Ostali zaposleni koji se razbole od kovida dobijali bi naknadu zarade za vreme bolovanja od 65% zarade.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.