NavMenu

Tamburica fest 2021 od 19. do 21. avgusta u Novom Sadu

Izvor: RTV Petak, 07.05.2021. 10:21
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay / analogicus)Ilustracija
Ovogodišnji Tamburica fest 2021, u svom 14. izdanju, od 19. do 21. avgusta održaće se u centru Novog Sada i na Petrovaradinskoj tvrđavi, i okupiti po tradiciji veliki broj domaćih i inostranih majstora pera i žice.

Na zvanično najboljem festivalu etno muzike u Evropi i najboljoj turističkoj manifestaciji u Srbiji, u takmičarskom delu programa nastupiće šest orkestara iz Srbije, SAD, Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Rumunije, a publika će svake, od tri festivalske večeri, kao i prethodnih godina, imati priliku da uživa u solističkim koncertima umetnika iz zemlje i regiona.

Organizatori manifestacije koja neguje sve vidove umetničkog izraza, potvrđuju da će uvodno festivalsko veče, 19. avgusta, početi tamburaškom promenadom, vožnjom fijakera "okićenih" tamburašima novosadskim bulevarima, sve do centralnih gradskih ulica i Trga slobode. U centru grada predviđeni su nastupi folklornih i tamburaških ansambala kulturno-umetničkih društava, kao i jedinstvena šetnja u kojoj će tamburaši sa ljubiteljima setnog zvuka posetiti istorijske znamenitosti Novog Sada.

Preostale dve večeri sa sadržajnim i bogatim programom, biće održane na Petrovaradinu, planetarnom centru tamburaštva, gde će se virtuozi tananih struna nadmetati za prestižan trofej najbolje tamburaške bande, ali i titulu najboljeg primaša, begešara, vokalnog soliste, bas primaša…

Takođe, u revijalnom delu festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi, predstaviće se čitav niz poznatih tamburaških orkestara i, posebno, u celovečernjim koncertima nastupiće zvezde estrade.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Vesti

Kako "očistiti" vazduh u glavnom gradu - Može li Beograd da sledi primer Varšave

Da se Beograd, zajedno sa Sarajevom, Skopljem i još nekim gradovima Zapadnog Balkana često nalazi na vrhu liste po aerozagađenju to više nije nikakva novost - Beograd je čas prvi, čas treći, čas 17. na ovoj listi, ali da je u prvih 20 gradova sveta često, to znaju svi koji redovnije prate Air quality izveštaje. Međutim, i jedan od gradova u Evropskoj uniji je takođe do ove sezone jesen/zima često bio u vrhu ove liste, ali nakon

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.