NavMenu

Vlada Crne Gore preuzela koncesiju za deo puta od Herceg Novog do Trebinja

Izvor: eKapija Četvrtak, 06.05.2021. 17:35
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Netfalls Remy Musser/shutterstock.com)Ilustracija
Vlada Crne Gore preuzela je koncesiju za deo puta od Herceg Novog do Trebinja, saopštio je nakon sednice premijer Zdravko Krivokapić. Kako je istakao, obaveza koju Vlada ima prema koncesionaru trenutno iznosi 4,6 mil EUR.

- Dogovor je da koncesionaru bude isplaćeno 4 mil EUR, i da to bude maksimalna granica. U međuvremenu, koncesionar je dužan da uloži dodatnih 300.000 EUR dodatnih za popravku određenih deonica na kojima su uočeni prpusti - rekao je Krivokapić.

Kako je dodao, o tome da li će ova granica iznositi 4 miliona ili će biti niža, odrediće posebna komisija koja će na nezavisan i nepristrasan način utvrditi tačan iznos.

Premijer je na konferenciji najavio i jednostavniji prelazak granica.

- To će ići u korist i privrednika, ali i predstojeće turističke sezone. Na taj način preuzeli smo jedan veliki deo aktivnosti koji je u dosadašnjem periodu bio tretiran lokalno i to predstavlja obavezu države. Nigdje u svetu nemate primer da na prostoru prelaska određene granice tertirate to kao lokalni put. Ujedno, mi na taj način šaljemo još jednu poruku, a to je da ćemo pristupiti intergisanom prelasku granica, sve u cilju da smanjimo i gužve i omogućimo brzi prelazak granica. Ako to uradimo, onda Crna Gora postaje destinacija koja će biti za primer drugima - rekao je Krivokapić.

Prema njegovim rečima, Crna Gora će u saradnji sa Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Albanijom, učiniti sve da ovaj region bude povezan na najbolji mogući način, a da vreme zadržavanja na graničnim prelazma bude što je moguće kraće.

Krivokapić je potvrdio i da je nova nacionalna avio-kompanija dobila dozvolu Agencije za civilno vazduhoplovstvo (ACV), što svakako predstavlja još jedan pozitivan impuls za narednu turističku sezonu. Premijer nije mogao da potvrdi kada će se obaviti prvi komercijalni let.

- Vlada je učinila sve da obaveze koje imamo završimo u određenom vremenskom periodu, što je preduslov da možemo da letimo bilo gde, a to se misli prvenstveno na Beograd - naveo je Krivokapić.

Kao još jedan podsticaj za sezonu Krivokapić je naveo i proces imunizacije, pri čemu je rekao da su očekivanja da do 15. juna bude vakcinisano oko 30% građana.

Otkrio je i da je Vlada danas dogovorila nabavku još 150.000 doza Pfizer vakcine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.