NavMenu

Film "Jazavac pred sudom" australijskog reditelja Marka Vindona premijerno na 49. Festu (VIDEO)

Izvor: eKapija Četvrtak, 06.05.2021. 14:06
Komentari
Podeli
(Foto: Unsplash/Rob Laughter)
Film "Jazavac pred sudom: With the Badger on Trial" reditelja Marka Vindona (Marc Windon) premijerno će biti prikazan na predstojećem 49. FEST -u, u petak 14. maja u Domu omladine Beograda, kao i reperizno sledećeg dana (15. maja).

Snimljeno prema motivima istoimene pripovetke Petra Kočića, u jeku vladavine Austrougarske nad Bosnom, David Štrbac tuži jazavca koji zauzima njegovo polje kukuruza.

"Jazavac pred sudom" je nastao nakon što su Mark Vindon i Danijel Kovačević zajedno radili na TV seriji. Danijel je izvodio Jazavac na sceni pozorišta Slavija, zajedno sa Mihailom Laptoševićem (koji je takođe režirao pozorišnu verziju). Prvobitna zamisao bila je da se Jazavac pred sudom snimi kao niskobudžetni film dostupan besplatno na YouTube-u. Kako je produkcija napredovala, a budžet se povećavao, Mark, Danijel i Mihailo odlučili su da film ipak bude igrani dugometražni. Mark, Danijel i Emma Gojković napisali su scenario na engleskom jeziku uz fleksibilnost izvođenja u Srbiji. Film je snimljen u maju 2019. godine u KPGT u Beogradu. Postprodukcija je završena tokom prvog karantina pandemije Covid-19, a potom je još godinu dana čekala na premijeru u srpskim bioskopima.


Mark Vindon je australijski reditelj rođen u Mađarskoj. Snimio je 14 igranih filmova, među kojima nekoliko u Srbiji. Više od 3 godine živeo je u Srbiji, gde je odlučio da režira film Jazavac pred sudom, nakon što je sa glumcem Danijleom Kovačevićem radio na TV seriji. Ovo je njihov prvi zajednički igrani film.

Pored Danijela Kovačevića kao Davida Štrbca, Mihajla Laptoševića i Emme Gojković u ostalim ulogama našli su se i glumci Tamara Radovanović, Saša Kuzmanović i Vanja Nenadić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.