NavMenu

Hrabre dame u privredi - Dodeljene nagrade "Cvet uspeha za ženu zmaja"

Izvor: eKapija Sreda, 30.06.2010. 15:01
Komentari
Podeli

Nagrada Udruženja poslovnih žena Srbije "Cvet uspeha za ženu zmaja", jedino priznanje namenjeno podršci i afirmaciji ženskog preduzetništva u Srbiji, po četvrti put su u utorak 29. juna u Beogradskom dramskom pozorištu, svečano uručene najuspešnijim preduzenicama.

"Cvet uspeha za ženu zmaja" organizuje se s ciljem da se oda priznanje uspešnim i hrabrim ženama u našem društvu koje su postale ugledne privrednice. One su dokazale da je moguće primeniti najviše standarde poslovanja ali i biti inovativan, prisutan i konkurentan na inostranim tržištima, kao i da se mogu osmisliti kvalitetna rešenja, koja dovode do povećanja broja zaposlenih, ili kreativni modeli za samozapošljavanje.

U jednoj od dve osnovne kategorije, nagradu za Najevropskiju žensku firmu dobile su Nataša Marković, vlasnica preduzeća "Galeb Group" koja se bavi obradom i prevlačenjem metala, kao i Milica Marić, vlasnica firme "Milotex", koja se bavi proizvodnjom modne obuće. Lauretkinje nagrade za Žensko preduzeće za najbolji model zapošljavanja žena su Zorica Selaković, vlasnica SZUR "Zorica Dessert", radionice za izradu torti i kolača i Sanja Knežević, vlasnica firme "Ethno", koja se bavi organizovanjem turističkog smeštaja u domaćoj radinosti. Za najupešniji i najkretivniji koncept samozapošljavanja, koji je ostvaren uz pomoć podsticajnih sredstava države za nezaposlena lica, nagrada iz potkategorije Samozapošljavanje, uručena je Mariji Ivanković Jurišić, vlasnici modnog ateljea "Marija Handmade".

Kao i ranijih godina, pored osnovnih, dodeljena su i specijalna priznanja uspešnim preduzetnicama za doprinos razvoju ženskog preduzetništva u različitim segmentima poslovanja, gde su postigle zapažen uspeh na domaćem i inostranom tržištu. Ove godine, dobitnice nagrada za inovativnost su Gordana Knežević-Orlić, vlasnica izdavačke kuće "Klett" i Maja Enis, vlasnica "Enco book", dok je nagrada za društveno odgovorno poslovanje dodeljena Radinki Stojković, vlasnici samostalne ugostiteljske radnje "Stenka", kao i Ljiljani Stanojević, vlasnici preduzeća za proizvodnju i promet "Stanojević" iz Valjeva. Nagradu za medijski doprinos promociji ženskog biznisa dobila je Nataša Stojković, direktorka novinsko izdavačkog preduzeća "Capital Media", dok su specijalnu nagradu, van kategorije, za najbolji mentorski par u preduzetništvu dobile Aleksandra Grubin i Suzana Banović.

Specijalna nagrada "Zlatni cvet" uručena je za projekat "Kompresor". Kompresor je hala koju se nalazi na Dorćolu, koju su prošle godine iznajmile vlasnice četiri kompanije - Milka Tomić, suvlasnica i predsednica beogradske kompanije "Micros group new technologies", Vesna Ječmenica - vlasnica i direktorka beogradskog preduzeća "Nitea", Dragana Zeljković - suvlasnica je i direktorka preduzeća "Studio 3 Kompresor" i Divna Minić - suvlasnica je i direktorka preduzeća "Das Haus", i zajedničkim sredstvima je preuredile u jedinstven prodajno izložbeni prostor.

Skupu se obratila predstavnica Evropske komisije iz Brisela, gospođa Anna Danti. Evropska komisija tradicionalno obeležava Globalnu nedelju preduzetništva (SME Week), u 33 evropske zemlje, raznim događajima, a u ovaj projekat uvršćen je od prošle godine i Cvet uspeha za ženu zmaja, pa se gospođa Danti tim povodom i obratitila na ovoj manifestaciji. Održavanje ovogodišnjeg "Cveta uspeha za ženu zmaja" omogućila je Nemačka organizacija za tehničku saradnju (GTZ) u Srbiji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.