Izvor: eKapija | Četvrtak, 06.05.2021.| 09:17
Izdvojite članak Odštampajte vest

Vojvodina subvencioniše zapošljavanje i javne radove sa 42 miliona dinara - Raspisana tri konkursa

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Adam Gregor/shutterstock.com)
Vojvodina je raspisala tri nova konkursa u oblasti zapošljavanja, na ukupan iznos od 42 miliona dinara. Javni konkursi za dodelu subvencija za samozapošljavanje, poslodavcima za zapošljavanje nezaposlenih lica, kao i za sprovođenje javnih radova na teritoriji AP Vojvodine u 2021. godini, otvoreni su do 20. maja i u potpunosti su usaglašeni sa merama koje za ove oblasti predviđa Nacionalna služba za zapošljavanje.

- Ideja Sekretarijata koju je podržala Pokrajinska vlada je da kroz sve konkurse koje raspisujemo očuvamo radna mesta i da se novi ljudi zaposle, kao i da se osnuju nove firme - izjavio je pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević, dodavši da je jedan od važnih uslova da se lica na koja se odnose ovi konkursi nalaze na evidenciji NSZ-a, preneo je sajt Vlade Vojvodine.

Javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje raspisan je na ukupno 15 miliona dinara, a subvencija se dodeljuje nezaposlenom licu prijavljenom na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje na teritoriji AP Vojvodine u jednokratnom iznosu od 250.000 dinara, odnosno 270.000 dinara za osobe sa invaliditetom, a u cilju obavljanja novoregistrovane delatnosti u Vojvodini. Pravo podnošenja zahteva za dodelu ove subvencije ostvaruje nezaposleno lice pod uslovom da je na evidenciji NSZ i da je završilo obuku iz preduzetništva po planu i programu obuke Službe ili, pak, druge odgovarajuće organizacije. Detalje konkursa pogledajte OVDE.

Javnim pozivom za dodelu subvencija poslodavcima za zapošljavanje nezaposlenih lica predviđeno je ukupno 22 miliona dinara, a poslodavac može podneti samo jedan zahtev za dodelu subvencije i to u jednokratnom iznosu od 250.000 dinara po nezaposlenom. Nezaposlena lica za koje poslodavac upućuje zahtev, moraju biti na evidenciji NSZ-a na teritoriji Vojvodine.

Među ključnim uslovima za konkurisanje na pomenuti javni poziv jesu da poslodavac ima sedište ili registrovanu poslovnu jedinicu u Vojvodini, pripada privatnom sektoru, da je registrovan najmanje šest meseci pre datuma podnošenja zahteva, kao i da u poslednja tri meseca pre podnošenja zahteva nije smanjivao broj zaposlenih na neodređeno vreme. Detalje konkursa pogledajte OVDE.

Naposletku, Javnim konkursom za finansiranje sprovođenja javnih radova na teritoriji AP Vojvodine, obezbeđeno je pet miliona dinara, dok je maksimalna dužina trajanja javnog rada četiri meseca, u skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima, što će biti regulisano ugovorom o privremenim i povremenim poslovima.

Konkurs za javne radove je namenjen socijalnim i humanitarnim delatnostima, za održavanje javne infrastrukture, zaštiti životne sredine, kao i kulturnim i turističkim delatnostima. Pravo učešća imaju udruženja sa statusom pravnog lica, odnosno ona udruženja koja su upisana u Registar APR-a. Detalje konkursa pogledajte OVDE.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE