NavMenu

Prijava vakcinisanih za dodatnu pomoć od 3.000 dinara od 1. do 15. juna

Izvor: eKapija Četvrtak, 06.05.2021. 08:53
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Robert Petrovic/shutterstock.com)Ilustracija
Svi građani iznad 16 godina koji su vakcinisani makar jednom dozom do 31. maja, moći će da se prijave za dodatnu pomoć od 3.000 dinara od 1. do 15. juna, a novac će dobiti do 20. juna, izjavio je juče ministar finansija Siniša Mali.

- Na prvoj sednici Vlade usvojićemo uredbu koja precizno definiše proceduru i način isplate ovih dodatnih 3.000 dinara za sve građane koji će do 31. maja primiti makar jednu dozu vakcine. Prijava će biti ista kao za pomoć od 30 plus 30 EUR, preko sajta Uprave za trezor i svako ko se prijavi, do 20. juna će dobiti i ovu dodatnu pomoć - rekao je Mali, gostujući u Nacionalnom dnevniku televizije Pink.

Ministar objašnjava da najstariji sugrađani koji su se vakcinisali, ne moraju da se prijavljuju ni za ovu pomoć, kao ni za isplatu 30 plus 30 EUR.


- Želimo da motivišemo ljude da se vakcinišu, kako bismo se vratili normalnom životu. Potrebno je da što pre dođemo do kolektivnog imuniteta kako bi se ekonomija otvorila u potpunosti. Sada nam je, pored očuvanja zdravlja građana, najvažnija borba za ekonomiju, nova radna mesta i više stope rasta. Upravo zato je doneta i ova nova mera. To je samo deo trećeg paketa pomoći kojim pomažemo privredu i građane Srbije - istakao je ministar, prenosi sajt Ministarstva.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.