Izvor: eKapija | Sreda, 30.06.2010.| 09:30
Izdvojite članak Odštampajte vest

Italijanski "Omniapack" gradi fabriku folije i ambalaže u Zrenjaninu

(Foto: b)

Predstavnici Grada Zrenjanina i italijanske firme "Omniapack" potpisali su juče (29. jun 2010. godine) u Zrenjaninu kupoprodajni ugovor o izgradnji fabrike folija i ambalaže u Industrijskoj zoni "Bagljaš".

Prvi kupoprodajni ugovor u Zrenjaninu posle stupanja na snagu Zakona o planiranju i izgradnji, septembra 2009. godine, potpisali su gradonačelnik dr Mileta Mihajlov, direktor Direkcije za izgradnju grada Branislav Knežević i direktor "Omniapacka" Mikele Beloto.

Kupac se obavezao da će platiti oko 20 miliona dinara za građevinsku parcelu površine 27.000 kvadratnih metara, na lokalitetu koji je većim delom opremljen infrastrukturom. Za troškove uređenja građevinskog zemljišta treba da obezbedi još 7.144.000 dinara.

Beloto je na konferenciji za novinare najavio da će fabrika za proizvodnju folija i ambalaže biti izgrađena tokom naredne godine, dok će proizvodnja početi 2012. Prema najavama investitora, zrenjaninska fabrika će zaposliti 50-ak radnika, a proizvodnja će biti namenjena domaćem tržištu.

DOO "Omniapack" već ima pogone u Novom Bečeju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.