NavMenu

Crna Gora od Exim banke nije tražila produženje grejs perioda i roka otplate kredita za autoput

Izvor: eKapija Četvrtak, 29.04.2021. 16:13
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube/Ministarstvo kapitalnih investicija/Screenshot)
Ministarstvo finansija i socijalnog staranja tražilo je poslednjim dopisom, od 9. aprila ove godine, od kineske Exim banke produžetak roka raspoloživosti kreditnih sredstava, a ne grejs period niti pomeranje roka otplate za tri godine, kako su danas preneli pojedini mediji, saopšteno je iz ovog resora.

- Ministarstvo finansija i socijalnog staranja je u prethodnom periodu, u više navrata, razgovaralo sa Exim bankom o produženju roka raspoloživosti sredstava, kao i o mogućnostima redefinisanja uslova kredita (grejs period i rok otplate), ali to nije bio konačni predlog ministarstva, već se odnosio samo na raspoloživost kreditnih sredstava - navodi se u saopštenju.

Navode da je Exim banka, dopisom Ministarstvu finansija i socijalnog staranja od 14. aprila ove godine, potvrdila da je saglasna da se produži rok raspoloživosti kreditnih sredstava, odnosno prolongira sa 14. aprila ove godine na 31. decembar 2022. godine, ukazujući da je uslov za prihvatanje zahteva bio prethodno ugovoreni novi rok za izgradnju prioritetne deonice auto-puta.

- Podsećamo da je dopis Ministarstva finansija i socijalnog staranja, upućen 9. aprila 2021. godine, usledio nakon što je potpisan Aneks 6 kojim je produžen rok realizacije radova na auto-putu do 30. novembra 2021. godine - zaključuju iz Ministarstva.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.