NavMenu

Geološki zavod Srbije omogućio korišćenje podataka geoloških istraživanja sa područja ex Yu

Izvor: eKapija Četvrtak, 29.04.2021. 15:48
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: noppharat/shutterstock.com)Ilustracija
Geološki zavod Srbije u skladu sa izdvojenim članom 91. Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima, preuzima stručnu geološku dokumentaciju od Ministarstva rudarstva i energetike sa obavezom da se stara i raspolaže predmetnom dokumentacijom i danom stupanja na snagu Zakona (22. aprila 2021. godine), počinje sa pružanjem usluge, saopštio je Zavod.

- Sam fond sadrži dragocene rezultate geoloških istraživanja bivšeg jugoslovenskog prostora za period poslednjih 50 godina. Fond geološke dokumentacije raspolaže sa preko 6.000 dokumenata (izveštaja, elaborata) i oko 21.000 karata opšte i specijalne namene, obrađenih i sređenih podataka po mestu i vrsti istraživanja - navedeno je u saopštenju.

Za korišćenje geološke dokumentacije naplaćuje se naknada u iznosu od 5% od vrednosti istraživanja. Pravo na uslugu, kako se navodi, imaju sva pravna i fizička lica koja su za korišćenje podataka i dokumentaciju osnovnih geoloških istraživanja, platila naknadu i koja su sa Geološkim zavodom Srbije sklopila ugovor o uslovima i načinu korišćenja dokumentacije.


Dodaje se da je za korišćenje ove usluge potrebno podneti zahtev za korišćenje geološke dokumentacije nadležnom organu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Brojni auto-servisi ne rade više punjenje klima - Da li će građani imati gde da pripreme kola za leto i koliko će to da košta?

Građanima Srbije ovog leta biće teže da servisiraju klima uređaje u svojim automobilima. Razlog za to je što veliki broj auto-servisa obustavlja pružanje ove usluge, jer nemaju sertifikat na osnovu koga bi mogli nabavljati freon i proći inspekcijsku kontrolu. Naime, Ministarstvo zaštite životne sredine je još 2016. godine donelo uredbu da pravna lica i preduzetnici koji klimatizuju motorna vozila moraju imati Sertifikat B. Taj

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.