NavMenu

BINA izložba "Ponesi svoj projekat" sutra u Skandinavskom paviljonu

Izvor: eKapija Sreda, 28.04.2021. 11:12
Komentari
Podeli
Detalj "kamina" (Foto: BINA/Marko Simić)Detalj "kamina"
U okviru 16. Beogradske internacionalne nedelje arhitekture – BINA, u četvrtak, 29. aprila od 19 časova u Skandinavskom paviljonu na Senjaku (Mila Milunovića 1), biće otvorena izložba "Ponesi svoj projekat".

U ovom programu učestvuju mladi arhitektonski timovi MAIN Architects i Studio OBE koji će prezentovati svoje kreativne ideje sa različitim principima projektovanja kroz teoriju i praksu. Ovom prilikom će razgovor sa učesnicima voditi Natalija Jovanović, organizatorka programa i članica BINA tima.

Programom "Ponesi svoj projekat" BINA želi da afirmiše i inicira povezivanje mladih autora ka formiranju BINA alumni kluba, kreativnog haba koji bi uspostavio nove mreže mladih profesionalaca u udruživanju i deljenju znanja i iskustva, kao i razvoja ideja preko multidisciplinarnih projekata, i učestvovao u razvoju evropskih iskustava u promovisanju arhitekture kao dela kulture.

Povodom otvaranja izložbe, Natalija Jovanović je rekla da se značaj Bring your project izložbi ogleda se u tome što mladi, perspektivni autori i biroi imaju priliku da svoja dela predstave ne samo stručnoj javnosti, budući da je čest slučaj da učestvuju na konkursima, već i široj javnosti.

- Na taj način oni doprinose razumevanju i svog autorskog dela, ali i onoga što nam budućnost donosi. Skandinavski paviljon, u kome se izložbe tradicionalno održavaju, takođe je produkt rada mladih ljudi okupljenih na BINI. On podvlači ideju trenutka i prenosi ideju slobode stvaranja, iste one koja je "utisnuta" u mladim arhitektama - dodala je ona.

MAIN Architects je arhitektonski studio koji su osnovali Marko Matejić i Nikola Ivković 2017. godine. Deluju u oblasti dizajna proizvoda, enterijera, arhitekture i urbanizma.

Marko Matejić je objasnio da će njegov studio predstaviti u okviru predstojeće izložbe svoj rad u različitim razmerama od 1:10 do 1:2000.

- Na taj način smo želeli da skrenemo pažnju na raznovrsnost projektnih zadataka sa kojima se tokom svog profesionalnog bavljenja arhitekturom susrećemo. Ova raznovrsnost ujedno je i interesantna i izazovna, i zahteva umrežavanje ne samo sa drugim arhitektonskim studijima i profesionalcima iz drugih oblasti, već i sa proizvođačima, dobavljačima i izvođačima - kazao je Matejić.


Studio OBE je multidisciplinaran beogradski studio koji su osnovale su Jasna Kavran i Ksenija Pantović, a bavi se izradom projekata arhitekture, enterijera i dizajnom nameštaja, u oblasti arhitekture rezidencijalnih, poslovnih i ugostiteljskih objekata, uz razvijenu blisku saradnju sa grafičkim dizajnerima, umetnicima, kao i saradnicima iz ostalih struka.

- Na izložbi "Ponesi svoj projekat" prikazaćemo stambeni objekat K house, poslovni objekat i projekat enterijera co-working prostora Nova iskra, kao i ugostiteljski objekat – kafeteriju Waycup - rekla je Jasna Kavran.

Šesnaesto izdanje Beogradske internacionalne nedelje arhitekture - BINA održava od 22. aprila do 20. maja 2021. godine u organizaciji Društva arhitekata Beograda i Kulturnog centra Beograda. U fokusu ovogodišnjeg BINA programa je Beogradska škola stanovanja, koja svojom širinom obuhvata brojne podteme.




Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.