NavMenu

Komisija za hartije od vrednosti: Upozorenje ulagačima u binarne opcije i druge visokorizične finansijske instrumente

Izvor: eKapija Sreda, 28.04.2021. 09:50
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: isak55/shutterstock.com)Ilustracija
Komisija za hartije od vrednosti je, zbog pojačanog interesovanja javnosti, objavila upozorenje potencijalnim investitorima u vezi sa ulaganjem u binarne opcije i druge visokorizične, složene finansijske instrumente poput finansijskih ugovora za razlike u ceni (engl. CFD) i proizvoda sa finansijskom polugom (engl. leveraged products).

- Napominjemo da društva koja nude trgovanje binarnim opcijama i drugim visokorizičnim finansijskim instrumentima i reklamiraju taj vid ulaganja na društvenim mrežama, po pravilu nemaju dozvolu Komisije, nemaju sedište kao ni poslovnu jedinicu na teritoriji Republike Srbije, niti njihov rad nadzire relevantno regulatorno telo. Iz navedenih razloga se kupovina binarnih opcija, finansijskih ugovora za razlike u ceni i proizvoda sa polugom ne preporučuje licima bez znanja i iskustva u trgovanju finansijskim instrumentima. Svako ko učestvuje u trgovanju ovim instrumentima to radi na sopstveni (veliki) rizik - navedeno je na sajtu Komisije.

Dodaje se da samo investiciona društva koja imaju dozvolu Komisije mogu da pružaju investicione usluge u Srbiji, te da je spisak tih investicionih društava dostupan OVDE.

- Ukoliko vam investicione usluge ponudi neko investiciono društvo koje ne možete da pronađete na sajtu Komisije pozivamo vas da o tome obavestite Кomisiju. Upozorenje možete naći OVDE - zaključeno je.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.