NavMenu

Nemačka kompanija Bizerba gradi fabriku u Valjevu vrednu 33 mil EUR - U planu zapošljavanje 800 radnika

Izvor: Novosti Utorak, 27.04.2021. 15:33
Komentari
Podeli
(Ilustrcija) U Valjevo dolazi nemačka kompanija Bizerba, svetski lider u proizvodnji vaga. To je potvrđeno na sednici Gradskog veća Valjeva, te je najavljeno da će nova fabrika nemačkog investitora, vredna 33 mil EUR, koja će u početku imati 305 zaposlenih na neodređeno vreme, biti smeštena u novoj Privrednoj zoni u prigradskom naselju Gorić.

Dolazak velikog nemačkog investitora u Valjevo nedavno je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Bizerba zapošljava oko 4.300 radnika i zastupljena je u 120 zemalja. Proizvodni pogoni pored Nemačke nalaze se u Austriji, Švajcarskoj, Italiji, Francuskoj, Španiji i SAD. U Srbiji postoje firme koje već trguju proizvodima Bizerbe.

Gradsko veće utvrdilo je predlog odluke o otuđenju iz javne svojine Valjeva 11,8 hektara neizgrađenog građevinskog zemljišta u svojinu države, bez naknade, radi realizacije investicionog projekta od značaja za Republiku Srbiju i grad. Prethodno, Bizerba je dostavila pismo o namerama kojim je iskazala zainteresovanost za realizaciju investicije u Valjevu, za proizvodnju maloprodajnih vaga i industrijskih komponenti.

- Ovo su sjajne vesti za Valjevo, a nakon dve-tri godine Bizerba planira proširenje kapaciteta. U narednom periodu, Valjevo očekuje još dosta važnih projekata, koji će značajno izmeniti sliku grada, ali i uslove života Valjevaca - rekao je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

- U toku trogodišnjeg investicionog perioda predviđa se da će nivo investicije iznositi oko 70 mil EU i da će biti zaposleno oko 800 novih radnika - saopštila je glavni urbanista grada Valjeva Jasna Mićić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.