NavMenu

Stranci zainteresovani za usluge aerodroma Ečka, problem granični prelaz

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 26.04.2021. 17:01
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Kritchanut/shutterstock.com)Ilustracija
Više inostranih kompanija koje posluju u Srbiji poslalo je pisma o namerama aerodromu Ečka kod Zrenjanina i raspitivalo se o mogućnostima korišćenja njegovih usluga.

Predsednik Aerokluba "Zrenjanin" Pavle Marković je u izjavi za portal zrenjaninski.com potvrdio ove informacije i dodao da je reč o letelicama težine do 5.700 kilograma koje mogu da sleću na travnate poletno-sletne staze, poput ove na zrenjaninskom aerodromu.

Marković je naglasio da u ovom trenutku aerodrom Ečka nije u mogućnosti da u potpunosti izađe u susret stranim investitorima zbog važećih zakonskih propisa koji ga sputavaju da pruža usluge u punom obimu.

Objasnio je kako po zakonu privremeni granični prelaz na aerodromu može da bude otvoren maksimalno tri meseca godišnje, što nije dovoljno da bi se izašlo u susret zahtevima privrednika.

- Potrebno nam je da imamo neku vrstu produženog graničnog prelaza barem na desetak meseci godišnje. Obratili smo se Gradu Zrenjaninu koji može da zatraži od Vlade Srbije da reši ovo pitanje - izjavio je Marković.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.