NavMenu

Novi projekat Turističke organizacije Srbije za digitalne nomade iz sveta

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 26.04.2021. 16:51
Komentari
Podeli
(Foto: Unplash / Andrew Neel)
Turistička organizacija Srbije (TOS) je osmislila novi program namenjen stranim turistima, tzv. digitalnim nomadima koji rade od kuće i pritom menjaju lokacije, kako bi podstakla što veći broj njih da dođu u Srbiju i rade odavde.

Direktorka TOS-a Marija Labović za Tanjug pojašnjava da će u okviru ovog programa pod nazivom "Srbija tvoja otvorena kancelarija" ili "Srbija open ofis" digitalnim nomadima u narednom periodu biti predstavljeni naši smeštajni kapaciteti, kao i dodatni sadržaji u kojima bi ova posebna grupa turista mogla uživati u slobodno vreme.

- Predstavićemo im izuzetan kvalitet naših smeštajnih kapaciteta, naročito u gradskim sredinama koje su i najviše pogođene pandemijom. Takođe i dodatne sadržaje, kao što su naše kulturno-istorijske znamenitosti, mogućnosti boravka u prirodi, izleta koje mogu da organizuju dok su ovde - kaže Labović.

Ona navodi da je digitalnim nomadima najvažnije da u mestima u koja dolaze sa svojim laptopovima da rade imaju brzi internet, komforan smeštaj u hotelima, kao i da im je blizu aerodrom.

To je, prema njenim rečima, šansa da im se predstavi Beograd ali i drugi gradovi u Srbiji, koji ispunjavaju ove uslove.

- Istraživanja pokazuju da oni vole da menjaju mesta sa kojih rade i da u toku jedne godine promene i po 12 destinacija. To znači da vole promene i upravo zato mislimo da je Srbija dobro mesto za njih i da ovde imaju nove, drugačije sadržaje u kojima bi uživali u slobodno vreme - objašnjava Labović.

Cilj ovog projekta je, kako navodi sagovornica Tanjuga, da se privuče još veći broj inostranih turista, produži njihov boravak kod nas i da se doprinese što bržem oporavku turističke privrede pogođene pandemijom.

Naruku nam ide i to što su nas upravo digitalni nomadi svrstali među 10 top destinacija u svetu pogodnih za njihov boravak.

A ovih savremenih nomada je sve više pa se procenjuje da će se njihov broj sa sadašnjih 4,8 miliona povećati na čak 17 miliona.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.