NavMenu

Predstavnici 50 turističkih organizacija iz Srbije u poseti Baru - Hotelijeri i ugostitelji spremaju se za turističku sezonu

Izvor: Media Biro Ponedeljak, 26.04.2021. 15:35
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/Nenad Nedomacki)
Turistička organizacija Opštine Bar, u saradnji sa turističkom agencijom Allegra Krstarenja, organizovala je info-turu za turističke agencije i novinare iz Srbije, u cilju poboljšanja turističke ponude Bara i Crne Gore.

Tim povodom, organizovana je B2B radionica.

Predsednik Opštine Bar, Dušan Raičević, kazao je da je minula godina iskorišćena na najbolji mogući način kada je u pitanju prezentacija neotkrivenih lepota Bara.

- U nadi da ćete, nakon današnjeg sastanka, biti u prilici da pošaljete poruke pune optimizma, da ćete poslati poruke da u našem gradu postoje jasne pretpostavke da svi turisti, koji se odluče za odmor, provedu dobar deo leta u našoj opštini koja će spremno dočekati turiste i obezbediti sve preduslove za siguran boravak turista - poručio je Raičević.

Direktorka Nacionalne turističke organizacije (NTO), Ana Tripković Marković, rekla je da je tržište Srbije decenijama najznačajnije, a turistima iz te zemlje poručila da se epidemiološka situacija u Crnoj Gori značajno poboljšava, prenosi Mediabiro.

- Radimo na kampanji vakcinacije i na zdravstvenim protokolima. Druga stvar, Crna Gora je proteklih godina značajno unapredila turističku ponudu i nastavlja da je unapređuje uz istovremeno vođenje računa o cenovnoj politici. Kada govorim o Srbiji i gostima koji dolaze iz te države, bez obzira na značajne ekonomske relacije koje povezuju naše zemlje, ne razmišljam o tim kapacitetima, nego o prijateljskim i rodbinskim vezama koje nas povezuju - saopštila je Tripković Marković.

Direktor TO Bar, Emil Kukalj, kazao je da barska opština nudi odmor za sve generacije.

- Iskoristili smo period pandemije da dodano unapredimo turistički proizvod i da gostima ponudimo uslugu više. Radili smo na razvoju aktivnog odmora. Naše poznate letnje turističke destinacije su spremne da dočekaju goste. Hotelijeri i ugostitelji se vredno spremaju za turističku sezonu - poručio je Kukalj.

On je kazao da veruje da je turizam otporna delatnost, da nema još supstituta i da je siguran da će se oporaviti i vratiti na prvobitni promet.

Mihailo Vukić ispred turističke agencija Allegra, naveo je da mu je drago da su doveli oko 50-ak agencija iz čitave Srbije, koji će biti njihovi gosti.

- Uspostavićemo komunikaciju sa hotelijerima i ugostiteljima. Samo da par ljudi ima koristi od toga i ja sam srećan - rekao je Vukić.

Iz TO Beograd su poručili da su utisci sa B2B radionice i više nego pozitivni.

- Za sada su svi prezadovoljni gostoprimstvom kolega iz TO Bar. Crna Gora je oduvek bila na vrhu liste destinacija turista iz Srbije. I ovakva saradnja i aktivnosti koje, u ovom slučaju, organizuje TO Bar su od velikog značaja da se turisti u narednom periodu odluče za putovanje u Bar - saopštila je Jelena Stanković iz beogradske turističke organizacije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.