NavMenu

Srbija pokreće gradnju novog KBC Priština sa sedištem u Gračanici - Raspisan tender za projektanta

Izvor: eKapija Ponedeljak, 26.04.2021. 11:00
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: miamia/shutterstock.com)Ilustracija
Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima raspisala je tender za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju objekta Kliničko-bolničkog centra Priština sa sedištem u Gračanici.

Kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, KBC Priština sa sedištem u Gračanici trenutno je smešten na neadekvatnom prostoru, projektni zadatak predviđa napuštanje postojeće lokacije i prelazak u novi objekat površine od 4,500 do 5.000 m2.

Za potrebe izgradnje nove bolnice potrebno je pregledati lokaciju i izvršiti geodetska snimanja i istražne geotehničke radove, a u toku izrade Idejnog rešenja projektant treba da predvidi najmanje tri varijantna rešenja.

Rok za podnošenje ponuda je 7. maj, a detalje tendera pogledajte OVDE.

Gradnja ovog objekta najavljena je još 2018. godine, kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio velika ulaganja Vlade Srbije u srpske sredine na Kosovu i Metohiji, među kojima i izgradnju nove zgrade KBC Priština sa sedištem u Gračanici. Kako je tada rečeno, u gradnju će biti uloženo 2 mil EUR.


Početkom prošle godine zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Damjan Jović jenajavio da će do kraja godine početi izgradnja nove bolnice, za koju je Vlada Srbije obezbedila 2 mil EUR, kao i sredstva za njeno opremanje.

Istakao je da će to biti najvažniji projekat južno od Ibra koji se finansira iz investicionog plana Vlade Srbije.

Plac za gradnju je, kako je krajem godine preneo Radio KiM, kupljen, a Vučić je tada obećao 6 mil EUR ulaganja u ovaj projekat.

B. P.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.