NavMenu

Počela rekonstrukcija banje u Srpskim Toplicama - Predviđen bogat terapijski sadržaj u autentičnom ambijentu (FOTO)

Izvor: eKapija Petak, 23.04.2021. 11:29
Komentari
Podeli

(Foto: Zavod Dr Miroslav Zotović)
Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Dr Miroslav Zotović krenuo je početkom aprila u rekonstrukciju banjskog centra Srpske Toplice u istoimenom banjalučkom naselju, ranije poznatijem kao Šeher. Kozorcijum firmi koju predvodi Health support services iz Banjaluke izvodiće radove u narednih godinu i po dana, a vrijednost ulaganja je 25,15 mil KM.

Kako su za portal eKapija rekli iz Zavoda, prilikom rekonstrukcije posebno će se voditi računa o očuvanju specifičnosti ambijenta nastalog korištenjem termomineralnih voda. Na oko 7.360 m2 predviđen je bogat terapijski sadržaj u kombinaciji sa segmentima rekreacije i estetike.

- Primarni sadržaji će biti orijentisani na kvalitetno, moderno i racionalno korištenje prirodnog resursa termomineralne vode, što podrazumijeva veći broj vodenih i pratećih sadržaja kao što su zatvoreni i otvoreni bazen, mali bazen za djecu sa prostorom za sunčanje, velnes (masaže, saune, slana soba, tepidarium, tursko kupatilo, bazeni), fitnes i slično – rekli su u Zavodu Dr Miroslav Zotović.

(Foto: Zavod Dr Miroslav Zotović)
U sklopu banjskog kompleksa nalaziće se i smještajni kapaciteti, ljekarske ordinacije, sale za provođenje magnetne, elektro i kineziterapije, kao i hiperbarična komora.

- Tehničkom dokumentacijom planirano je da se oblikovanjem i materijalizacijom fasada i krova u najvećoj mogućoj mjeri izvrši harmonizacija sa izgrađenim i prirodnim okruženjem, sa posebnim osvrtom na interpretaciju karakterističnih graditeljskih elemenata postojećeg ambijenta u ovom dijelu grada – naveli su iz Zavoda.

Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Dr Miroslav Zotović krenuo je sa realizacijom projekta "Banjsko-rekreativni centar Srpske Toplice - Šeher" 2019. godine, u namjeri da podigne kvalitet usluga, te da ponovo aktivira jedan od najprepoznatljivijih ambijenata i vrati na upotrebu građanima Banjaluke.

- Postojeći objekat je bio van funkcije u ruševnom stanju bez dijela krova. Rekonstrukcijom i dogradnjom objekat će biti od značaja, osim za pružanje zdravstveno-rekreativnih usluga, kako za grad Banjaluku, tako za Republiku Srpsku, BiH i region.

Ugovor o izvođenju radova zaključen je sa grupom ponuđača koju čine četiri firme – Mis Trade Nova Topola, GP Gradip Prnjavor, EMP Interelectric, te Health support services Banjaluka, kao predvodnik grupe.

(Foto: Zavod Dr Miroslav Zotović)
Kako su potvrdili u Zavodu, vrijednost investicije je 25,15 mil KM, pri čemu će Vlada Republike Srpske sufinansirati radove sa 10 mil KM u ovoj i sljedećoj godini.

Preostali iznos od 15,15 mil KM za radove, opremu i namještanje izdvojiće Zavod Dr Miroslav Zotović iz svog budžeta.

V. Marković


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.