NavMenu

Halkbank prva u Srbiji počinje sa programom podrške mikro, malim i srednjim preduzećima

Izvor: Promo Petak, 23.04.2021. 09:19
Komentari
Podeli
Halkbank a.d. Beograd je prva banka u Srbiji koja je potpisala Ugovor o partnerstvu i garanciji sa Srpskom fondacijom za preduzetnišvo (SEF) kojim se predviđa pružanje podrške mikro, malim i srednjim preduzećima, kao i registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima radi ublažavanja posledica pandemije Covid-19.

Program je kreiran u saradnji sa Srpskom fondacijom za preduzetništvo, čiji su osnivači Nemačka razvojna banka (KfW) i Privredna komora Srbije i on je deo posebnog Covid-19 programa podrške nemačke razvojne saradnje u Srbiji. Finansiran je od strane nemačkog Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj, i implementiran od strane KfW-a. Cilj programa je da umanji negativne ekonomske efekte pandemije u mikro, malim i srednjim srpskim preduzećima.
(Foto: Halkbank a.d. Beograd)
SEF obezbeđuje delimične garancije za kredite koje Banka plasira mikro, malim i srednjim preduzećima, uključujući i registrovana poljoprivredna gazdinstva, a sa krajnjim ciljem da se privredni subjekti pogođeni pandemijom COVID-19 učine konkurentnijim i sposobnijim da obezbede, ocuvaju ili stvore nove mogucnosti za zapošljavanje ljudi u Srbiji. Inicijativa za podršku podrazumeva ponudu kredita za likvidnost i obrtna sredstva sa rokom do 24 meseca kao i kredite za investicije sa rokom otplate do 60 meseci, dok je maksimalan iznos kredita do 50.000 EUR.

- Kao banka orijentisana na mala i srednja preduzeća, snažno ćemo nastaviti da podržavamo privredni sektor sa našim partnerima čak i u ovoj teškoj situaciji - izjavio je predsednik Izvršnog odbora Halkbank a.d. Beograd Kenan Bozkurt.

(Foto: Halkbank a.d. Beograd)

Zajednički cilj Halkbanke i SEF-a je da i u ovom periodu izazova podržimo segment malih i srednjih preduzeća kojima je Halkbanka tradicionalno orijentisana, kao i segment agro klijenata koji su veoma značajni za našu Banku.

- Velika nam je zadovoljstvo što smo prva banka u Srbiji koja započinje ovaj program i nadamo se da ćemo kao i do sada pružiti podršku biznisu i povećanju konkurentnosti male privrede - dodao je Kenan Bozkurt, predsednik Izvršnog Odbora Halkbank a.d. Beograd.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.