NavMenu

Mihajlović sa predstavnicima kompanije Mineco o potencijalnim i aktuelnim projektima u rudarstvu

Izvor: eKapija Četvrtak, 22.04.2021. 16:59
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: freedomnaruk/shutterstock.com)Ilustracija
Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je sa predstavnicima kompanije Mineco Markom Brajantom i Bojanom Popovićem o potencijalnim i aktuelnim projektima koje ova kompanija realizuje u Srbiji preko svojih firmi za geološka istraživanja, saopšteno je iz ministarstva.

Brajant je istakao da kompanija ima dobra iskustva sa novim Ministarstvom rudarstva i energetike, te da podržava donošenje novih zakona koji će investicije učiniti sigurnijim, navodi se u saopštenju Kabineta potpredsednice Vlade i ministarke rudarstva i energetike.

Mihajlović je informisala sagovornike o tome da je Srbija usvojila četiri nova zakona u oblasti rudarstva i energetike, kao osnovu za nove investicije i povoljno poslovno okruženje u energetskom i rudarskom sektoru.

- Ponosni smo na to što smo za kratko vreme, u saradnji sa našim međunarodnim partnerima i privatnim sektorom, pripremili i usvojili četiri moderna zakona koji predstavljaju bazu za mnogo više investicija u sektorima koji su godinama spavali - rekla je Mihajlović.

Prema njenim rečima, rudarstvo u Srbiji ima mnogo potencijala za investiranje i dalji razvoj, pri čemu kroz novi strateški okvir unapređujemo poslovnu klimu, ali i sigurnost i predvidljivost za investitore.

Na sastanku je bilo reči o istražnim pravima investitora, te je naglašeno da je zakonski okvir jasan i da svi investitori moraju da postupaju u skladu sa tim.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.