Izvor: eKapija | Četvrtak, 22.04.2021.| 16:26
Izdvojite članak Odštampajte vest

U Baru niče još jedan hotel sa četiri zvezdice - U planu gradnja objekta sa bazenima, velnes i spa zonom (FOTO)

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Idejno rješenje/ArchiStudio)
Bar bi mogao da dobije još jedan objekat visoke kategorije, pošto investitor Pershin Andrey planira gradnju hotela sa četiri zvezdice. Za idejno rešenje objekta koje je obradio ArchiStudio iz Ulcinja, investitor je dobio i saglasnost glavnog državnog arhitekte.

Izgradnja hotela predviđena je u KO Dobra voda, u zahvatu DUP-a Marelica. Namena planirnog obekta je turističko stanovanje sa mogućim poslovanjem u prizemlju, a površina urbanističke parcele iznosi 1.030 m2. Kako je navedeno u idejnom rešenju, lokacija objekta je adekvatno uključena u saobraćaj pristupnim kolskim i pešačkim saobraćajnicama.

Projektom je predviđeno da hotel bude spratnosti Po2+Po1+P+3 (podrum 2+podrum 1+prizemlje +3 sprata). Objektu se pristupa sa severoistočne strane, glavnom ulazu i ekonomskom ulazu, pristupnom rampom i stepeništem, dok se sa jugozapadne strane pristupa garaži rampom koja se koristi za parkiranje vozila u podrumu 2.

U hotelu je ukupno planirano 12 soba i devet apartmana, što je ukupno 21 smeštajna jedinica. Ukupna bruto površina objekta bez dva podruma i rezervoara za vodu je 1.508.04 m2, dok sa ovim prostorijama iznosi 2.441.20 m2.

Smeštajne jedinice raspoređene su na prvom, drugom i trećem spratu, a planirane su po četiri sobe i tri apartmana na svakom. Prilikom projektovanja soba i apartmana, dnevne i spavaće zone su orijentisane tako da je omogućena maksimalna osunčanost u toku dana.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Idejno rješenje/ArchiStudio)
U osnovi prizemlja hotela planiran je glavni ulaz u objekat sa severoistočne strane, koji se sastoji od ulaznog hola, glavnog stepeništa i lifta koji povezuju sve etaže u objektu, te zasebnog lifta za kuhinju. U prizemlju će biti i prijemni hol sa recepcijom, kancelarije, te muški, ženski i toaleti za osobe sa posebnim potrebama. Tu je smešten i restoran sa terasama sa kuhinjom, zasebnim pristupom ekonomskoj zoni, svlačionicama i toaletima za osoblje.

U hotelu su planirana i dva podruma. U prvom će biti smešteni hol, glavno stepenište i lift koji povezuju sve etaže u objektu, kao i potrebne tehničke i mašinske prostorije (bojleri, splinker hidrostanica, dizel agregat, ostava). Na ovoj etaži biće izgrađeni i jedan veliki i jedan dečji bazen sa šankom i prostorom oko bazena sa ležaljkama i svom neophodnom opremom za ugodan boravak gostiju hotela sa četiri zvezdice. Tu će biti smešteni i recepcija za spa i bazene, muški i ženski toaleti sa tuševima, toaleti za osobe sa posebnim potrebama, te wellness zona - sauna, tursko kupatilo i masaže.

U okviru drugog podruma planirana je garaža sa 12 parking mesta, do koje se dolazi rampom sa jugozapadne strane. Tu su predviđene i tri komore koje su povezane sa kuhinjom restorana sa zasebnim liftom, vaga, kao i posebna prostorija - tampon zona.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Idejno rješenje/ArchiStudio)
S obzirom na nedostatak hidrotehničke infrastrukture na zahvatu DUP-a Marelica, do izgradnje planiranih infrastrukturnih objekata, planira se alternativno snabdevanje vodom izgradnjom cisterne kao i alternativni i privremeni odvoz otpadnih voda nabavkom i ugradnjom ekološke-biološke septičke jame. Sa postojeće gradske infrastrukture objekat se veže na elektro i PTT mreže.

Na lokaciji objekata projektom se predviđa i novo ozelenjavanje na slobodnim površinama, koje će svojom ulogom likovno unaprediti ambijent. Zelenilo je planirano kao zasad travnatih površina sa mestimičnim sezonskim cvećem i niskim uređenim zimzelenim rastinjem.

Hotel se završava kosim krovom sa ngibom od 18 stepeni i sa svim potrebnim hidro i termoizolacijama.Fotogalerija
Izgradnja hotela u Baru

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE