NavMenu

Letovi kompanije ToMontenegro najavljeni od 1. juna - Prvi avioni iz Podgorice i Tivta za Beograd

Izvor: Vijesti Četvrtak, 22.04.2021. 14:21
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/Hans Braxmeier)
Prvi letovi nove avio kompanije ToMontenegro počeće od 1. juna, najavio je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović u emisiji Reflektor na TV Vijesti. I dok iz Vlade najavljuju da za Crnu Goru postoji veliko interesovanje turista sa brojnih tržišta, bivši radnici Montenegro Airlinesa kažu da su u lošoj situaciji, da im se duguje šest plata i da niko od njih nije našao posao u novoj kompaniji.

Leto se polako približava, a prve letove nove nacionalne avio kompanije, ToMontenegro nadležni najavljuju od 1. juna. Biznis model biće usmeren na organizovanje čarter letova za potrebe tur operatora.

- Letovi Air Montenegra poletjeće iz Podgorice i Tivta ka Beogradu, to je više nego realan rok za Beograd. Kako se taj drugi avion bude stavljao, tako će se i mreža širiti, sasvim sigurno da je Ljubljana jedna od potencijalnih destinacija - kazao je Jakov Milatović, ministar ekonomskog razvoja.

U međuvremenu, bivši radnici Montenegro erlajnsa pola godine su na ledini a iz medija su saznali da je u posrnulom avioprevozniku pokrenut predstečajni postupak.

- Zaposlenima se duguje šest plata, uputili smo resornim ministarstvima i Vladi desetine pisama, na nijedan nismo dobili zvanični odgovor - kazao je Miljan Perović, predstavnik bivših radnika Montenegro Airlinesa

Ne znaju nikoga ko se zaposlio u novoj aviokompaniji, koja konkursom preko Zavoda za zapošljavanje traži 90 radnika.

- Mi još uvek ne znamo rezultate toga konkursa, ali moram da napomenem da velika većina zaposlenih, koji su poslali svoje CV-e i konkurisali, nisu do sada pozvani na razgovor. Mogu osnovano da sumnjam da je to već unapred bilo dogovoreno i da je kadriranje završeno pre raspisivanja konkursa - kazao je Perović.

Što se tiče početka letova To Montenegra, radnici bivše avio kompanije upozoravaju.

- ToMontenegro još uvek ne poseduje AOC, to je potvrda o vazdušnom prevoziocu, koju izdaje Agencija za civilno vazduhoplovstvo - kazao je Perović.

A iz Vlade, u susret letnjoj sezoni, najavljuju da za Crnu Goru postoji veliko interesovanje stranih aviokopmajija. Tako je Milatović u emisiji Reflektor najavio da bi trebalo da imamo vezu Frankfurta i Podgorice a nastaviće se letovi iz Frankfurta i Minhena za Tivat dok su u planu i letovi Cirih - Tivat i Štutgart - Tivat, kao i Beč - Podgorica. O tome koliko je avio saobraćaj značajan, pogotovo leti, ponavljaju turistički radnici.

- Znamo da naši putevi nisu baš bezbedni, auto put nemamo još uvek, svakako da od avio konekcija zavisi umnogome, šta će sa tim biti, to je stvar Vlade Crne Gore - kazao je Aleksandar Jovanović, Udruženje ugostitelja Budve.

Oko 38% turista dolazi nam iz regiona, iz Istočne Evrope stiže 29%, najviše iz Rusije, 25%, dok sa tržišta zemalja Evropske Unije dolazi 22% turista.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.