NavMenu

Transformacija studentskog iskustva - Britansko obrazovanje u regionu i nakon Bregzita

Izvor: eKapija+ Četvrtak, 22.04.2021. 13:41
Komentari
Podeli
(Foto: Radu Bercan/shutterstock.com)
Na online konferenciji CITY College, Evropskog kampusa Univerziteta York povodom rebrendiranja ove obrazovne institucije, učesnici su imali prilike da čuju kakva je situacija u obrazovnom sistemu Velike Britanije nakon Bregzita, do kakvih je promena došlo i kakve se prilike otvaraju. Takođe, govorilo se i o strateškom partnerstvu ove dve institucije, osnivanju prvog evropskog kampusa vodećeg britanskog univerziteta u regionu, kao i mogućnostima koje se u okviru njega pružaju studentima regiona, uključujući i Srbiju.

Govornici su bili Tom Rhodes, šef međunarodnih odnosa i Gregory Dikaios, direktor upisa studenata, CITY College, Evropskog kampusa Univerziteta York.

- U vreme Bregzita, studenti u regionu imaće direktan pristup vrhunskom britanskom obrazovanju. Ovaj strateški savez dve institucije strateški je odgovor Univerziteta York na Bregzit i ukazuje na ambiciju obe institucije da nastave da grade inovativne veze i mreže u Evropi i snažno doprinose razvoju ljudi i društva u region. Internacionalni studenti su od naročitog značaja za Univerzitet York, stoga nam je drago da se za njih otvara i ova, bliža i uvom trenutku realnija mogućnost za studiranje - rekao je Tom Rhodes, šef međunarodnih odnosa.

Evropski kampus će doneti regionu sve blagodati vrhunskog britanskog univerzitetskog obrazovanja i istraživanja. Univerzitet York je vrhunska britanska institucija, član je prestižne Russell Group, nosilac TEF zlatne medalje za najviše nastavne standard i poznat širom sveta po svojim istraživanjima.

- Kampus otvara mogućnosti studentima iz regiona da uživaju u iskustvu studiranja na Univerzitetu York. Sada mogu u blizini svog doma studirati za vrhunsku britansku univerzitetsku diplomu vodećeg univerziteta, uživati u kompletnom studentskom iskustvu sa programima studentske mobilnosti i internacionalizacije, stvoriti portfolio znanja i veština koji će im otvoriti vidike i biti od životnog uticaja za njihovu budućnost. Ono što je za studente najvažnije je da na kraju studija dobijaju diploma Univerziteta York, kao da su studirali u Britaniji - rekao je Gregori Dikaios, direktor za upis studenata.

CITY College, Evropski kampus Univerziteta York predstavlja fizičko prisustvo Univerziteta York u Evropi i integrisana je celina Univerziteta. Ima pridružene aktivnosti u 8 zemalja, uključujući Srbiju, koje nude diplomske, postdiplomske, MBA i doktorske programe iz studija engleskog jezika, psihologije, poslovne administracije i ekonomije i računarstva.

Executive MBA studije su dostupne u Beogradu, a od ove godine njihovim završetkom dobija se dualna diploma, diploma Univerziteta York i Univerziteta u Strazburu. CITY College, Evropski kampus Univerziteta York započeo je upis na osnovne i master studije u januaru ove godine, već je primio mnoštvo aplikacija, a programi počinju od oktobra.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.