NavMenu

Otvorena renovirana Galerija Petra Dobrovića u Beogradu

Izvor: eKapija Četvrtak, 22.04.2021. 13:25
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: DenisFilm/shutterstock.com)Ilustracija
Renovirana Galerija Petra Dobrovića otvorena je izložbom Kolorističke vizije, koja kroz 30 dela prikazuje bogati opus jednog od najznačajnijih srpskih slikara 20. veka.

Ministarka kulture Maja Gojković istakla je važnost dobijanja reprezentativnog galerijskog prostora za Beograd i Srbiju, u kojem će remek-dela čuvenog srpskog slikara biti dostupna ne samo domaćim ljubiteljima umetnosti, već i mnogobrojnim gostima iz inostranstva.

- Sigurna sam da će nakon obilaska ovog mesta oni poneti u svet najlepšu sliku naše zemlje, dokazujući još jednom da smo uvek imali čime da se podičimo kada je reč o kulturi i umetnosti - ocenila je Gojković, a saopšteno je iz Ministarstva kulture.

Ministarka kulture podsetila je da je Dobrović inspiraciju nalazio u Parizu, zajedno sa mnogim našim slikarima, poput Petra Lubarde, Stojana Aralice, Save Šumanovića te da današnja izložba predstavlja i osvetljava važan aspekt njegovog stvaralaštva koji je značajan za našu, ali i evropsku istoriju umetnosti.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.