NavMenu

Hrvatska kompanija Monestiq kreirala prvu franšiznu licencu za bankomate u Evropi

Izvor: B92 Četvrtak, 22.04.2021. 13:14
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Dasha Petrenko/shutterstock.com)Ilustracija
Inovacijom hrvatske kompanije Monestiq, koja je kreirala prvu franšiznu licencu za bankomate u Evropi, vlasnik bankomata od sada će moći da postane baš svako.

Kako pojašnjavaju u kompaniji, delatnost koja je dosad bila rezervisana samo za banke i finansijske institucije zahvaljujući njihovom rešenju sada je otvorena za sve: od ugostitelja i vlasnika poslovnih prostora do preduzetnika zainteresovanih za snažnije uključivanje u ovaj domen finansijskog poslovanja.

Cena samog bankomata je između 8.000 i 15.000 EUR, a situacija na tržištu po kojoj su vlasnici atraktivnih prostora, uglavnom u turističkim centrima, mogli da iznajme svoj objekat za bankomat i za cenu od 1.000 evra mesečno govori da se radi o profitabilnom poslu u koji će poželeti da uđu mnogi, piše Poslovni dnevnik.

Ivan Dušević, direktor Monestiq-a, ističe da se radi o finansijsko-tehnološkom rešenju što objedinjuje sve potrebne protokole i prava za procesuiranje transakcija te povezuje bankomate s globalnim kartičarskim shemama kao što su Visa i MasterCard.

- Time se omogućuje da bankomati rade ono što im i jeste svrha: prihvat kartica i isplatu novca. Istovremeno omogućuje se i preduzetnicima da na jednostavan način postanu vlasnici jednog ili više bankomata i pridruže se ekskluzivnom društvu pružaoca usluga u finansijskoj industriji - kaže Dušević koji je karijeru gradio u međunarodnim konsultantskim kompanijama, a sada je odlučio da znanje iskoristi za transformaciju finansijskog sektora u Hrvatskoj.

Dodao je da ove godine Monestiq kreće s hrvatskim tržištem, nakon čega kompanija planira širenje u Evropi. Kako slična mogućnost ne postoji na Starom kontinentu, iz kompanije su kazali kako već imaju upite za franšizna prava iz Mađarske i Nemačke.

Konačni cilj im je, kako sami ističu, izgraditi najveći franšizni lanac bankomata u Evropi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.