Izvor: eKapija | Četvrtak, 22.04.2021.| 12:47
Izdvojite članak Odštampajte vest

Evo šta će se graditi u sledećoj etapi Bulevara patrijarha Pavla - Od Košutnjaka do Mosta na Adi niču novi most, tramvajska pruga i tunel, biciklističke staze...

(Foto: CEP/Idejno rešenje, screenshot)
Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Beograda oglasio je javnu prezentaciju Urbanističkog projekta za izgradnju 1. etape saobraćajnice Bulevar patrijarha Pavla.

Kako je navedeno u idejnom rešenju koji je izradio Centar za planiranje urbanog razvoja – CEP, Bulevar patrijarha Pavla činiće vezu postojećeg autoputa preko Novog Beograda i mosta na Adi, (koji je deo magistralnog poluprstena), sa 2. etapom saobraćajnice Patrijarha Pavla na kojoj su radovi u toku, i dalje sa ulicom Patrijarha Dimitrija, odnosno kružnim putem, Ibarskom magistralom i obilaznicom oko Beograda.

Ovim idejnim rešenjem, ističe se u planu, obuhvaćena je 1. etapa od petlje Hipodrom, dužine oko 2 km i njeno uklapanje u 2. etapu saobraćajnice Patrijarha Pavla.

U projektu se podseća da je zbog promena u organizaciji železničkog saobraćaja u Beogradu ukinuta stara železnička stanica na Savskom trgu i puštena u rad železnička stanica Beograd centar – Prokop, zbog čega je sav železnički saobraćaj od železničke stanice Topčider – Putnička ka Beogradskom sajmu potpuno obustavljen, te su postojeći koloseci u Topčiderskoj dolini su izgubili funkciju i biće iskorišćeni za trasiranje 1. etape saobraćajnice Bulevar patrijarha Pavla.
Železnička stanica Topčider
Železnička stanica Topčider (Foto: CEP/Urbanistički projekat, screenshot)

Na ovoj etapi Bulevara patrijarha Pavla predviđene su tri raskrsnice, jedna trokraka i dve kružne, kao i jedan priključak, a tramvajska pruga ostaje na postojećoj trasi sve do postojeće okretnice u zoni tunela Košutnjak posle koje se uklapa sa trasom tramvajske pruge 2. etape Bulevara patrijarha Pavla.

- Kako trasa 1. etape saobraćajnice Bulevara patrijarha Pavla prati postojeći železnički koridor, novi drumski prelaz preko Topčiderske reke je na istom mestu gde je bio železnički most, a korito Topčiderske reke zadržava se u postojećoj regulaciji – ističe se u projektu.

Projektom je precizirano kuda će ovaj deo bulevara prolaziti i šta će biti potrebno od radova:

- Od petlje Hipodrom, trasa kolovoza se spušta prema raskrsnici sa Ulicom vojvode Mišića sa dve odvojene kolovozne trake za svaki smer i ujedno izmešta na koridor železničke pruge. Širina kolovoza je 2h7m sa razdelnim ostrvom od 2m i obostranim trotoarima od 2,5m.

Predviđena semaforizovana raskrsnica sa Bulevarom vojvode Mišića je trokraka bez predviđenog skretanja iz pravca vojvode Mišića prema Rakovici.

Spuštanjem na koridor železničke pruge, trasa saobraćajnice prelazi preko Topčiderske reke na mestu gde trenutno postoje dva čelična i jedan betonski most (za železnički saobraćaj), koji se ruše i umesto njih planira novi, jedinstven armirano betonski most, koji dalje nastavlja do prve kružne raskrsnice za vezu Pionirske ulice (u delu ka Topčiderskom groblju) i ulaza u kovnicu novca.

Od prve kružne raskrsnice železničkim koridorom trasa nastavlja do predviđene druge kružne raskrsnice u zoni tunela Košutnjak (postojećeg podvožnjaka ka Pionirskoj ulici), odnosno prema uklapanju u 2. etapu Ulice patrijarha Pavla. Ovo je raskrsnica kružnog tipa sa četiri kraka. Ukrštanje sa tramvajskom prugom je projektovano u dva nivoa. Zbog visokog nivoa podzemnih voda i denivelisanja tramvajske pruge u odnosu na saobraćajnicu, kružni tok je izdignut u odnosu na postojeći teren. Od ovog kružnog toka trasa saobraćajnice se uklapa u profil saobraćajnice kao u etapi 2, sa dve kolovozne trake širine 7m (sa po dve saobraćajne trake za svaki smer vožnje), tramvajskom bašticom u sredini saobraćajnice širine 7,5m, i obostranim trotoarima širine 2,5m. Izgradnjom ove kružne raskrsnice na železničkom koridoru postojeći tunel gubi svoju funkciju i može biti zatrpan. Ulica Topčiderska postaje slepa, sa okretnicama na krajevima.

Ističe se da tramvajska pruga zadržava trasu u celosti od petlje Hipodrom do tramvajske okretnice u zoni tunela Košutnjak.

- Nova tramvajska pruga, koja je predmet projektne dokumentacije, radi se na deonici od postojeće tramvajske okretnice do uklapanja u 2. etapu, na km 1+940.00, a postojeća tramvajska okretnica se rekonstruiše. Idejnim rešenjem planirana je tramvajska pruga u nastavku postojeće trase sa kolosecima u izdvojenoj tramvajskoj baštici. Na delu ukrštaja sa saobraćajnicama od km 0+321.24 do km 0+413.02 tramvajska pruga je planirana u tunelu. Po izlasku iz useka pruga prelazi u sastav uličnog profila Bulevara Patrijarha Pavla. Saobraćajnica na stacionaži km 0+406.391 prelazi preko novoplaniranog armirano-betonskog polumontažnog mosta preko Topčiderske reke širine 21 metar, uključujući i pešačke staze od po 2,5 metara.

Tramvajski tunel projektovan je od km 0+327.103 do 0+399.446, na deonici na kojoj se trasa tramvajske pruge vodi ispod nivoa okolnog tla.

U planu je i rekonstrukcija postojeće raskrsnice petlja Hipodrom za potrebe izgradnje pešačke i biciklističke staze i njihovo uklapanje u novu saobraćajnicu.

Duž trase Bulevara patrijarha Pavla predviđeni su obostrani trotoari i posebni koridori biciklističkih staza na potezu od petlje "Hipodrom" do novog mosta preko Topčiderske reke, i na delu od raskrsnice postojećeg Bulevara patrijarha Pavla i Gardijske ulice do rasadnika "Srbija šume".

Na preostalom delu unutar obuhvata UP-a, biciklistička staza je, kako je navedeno, u regulaciji korita Topčiderske reke.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je prošlog leta izjavo da će projekat za novu fazu izgradnje Bulevara patrijarha Pavla, od Košutnjaka do Mosta na Adi, biti završen do 1. aprila.
Početak radova na izgradnju Bulevara u Rakovici
Početak radova na izgradnju Bulevara u Rakovici (Foto: Beoinfo)

- Tada će biti raspisan tender. Rok za izgradnju je sedam meseci i do januara 2022. godine biće završena kompletna saobraćajnica koja silazi sa Mosta na Adi. Tada ćemo dobiti saobraćajnicu sa četiri trake koja zaobilazi Topčiderski park i koja izlazi direktno na Bulevar patrijarha Pavla, sve do Ulice Pere Velimirovića – rekao je Vesić, poručivši da će to biti ogromno olakšanje za sve građane Rakovice, ali i Beograda.

Podsetimo, izgradnja Bulevara patrijarha Pavla u Rakovici počela je u septembru 2019, a radovi su pri kraju.

B. P.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE