NavMenu

Telenor ulazi na tržište distribucije TV sadržaja i fiksnog širokopojasnog interneta - Komisija za zaštitu konkurencije odobrila ugovore sa Telekomom

Izvor: eKapija Četvrtak, 22.04.2021. 12:41
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Rasulov/shutterstock.com)Ilustracija
Komisija za zaštitu konkurencije Srbije objavila je da je uslovno izuzela ugovore zaključene između kompanija Telekom Srbija i Telenor koji se odnose na korišćenje optičke infrastrukture, uz nalaganje mera i rokova za njihovo izvršenje. Ovu infomaciju potvrdili su i iz Telenora, navevši da su dobili "zvanično odobrenje za ulazak na tržište distribucije TV sadržaja i fiksnog širokopojasnog interneta".

- Drago nam je što je Komisija za zaštitu konkurencije donela pozitivnu odluku i sada ćemo se fokusirati na kreiranje inovativne i atraktivne ponude koju ćemo lansirati do kraja godine. Želimo da se i u ovom segmentu izdvojimo kvalitetom, kao što smo i u mobilnim uslugama. Srpsko tržište je spremno za novog kablovskog operatora - kaže Majk Mišel, generalni direktor Telenora u Srbiji.

Kako se navodi u saopštenju, Telenor planira da uloži gotovo 300 mil EUR, zaposli nove kadrove i primeni "najbolja iskustva i prakse iz PPF grupe".

- Telenor još uvek nije dobio prava i dozvolu za distribuciju sadržaja koje proizvodi ili čijim pravima raspolaže United Grupa, kao što su N1, Nova S, Sport klub i drugi, ukupno 22 kanala. Žao nam je što je United Grupa donela takvu odluku, i ostajemo otvoreni za dalje pregovore o distribuciji kanala, uvereni da će prepoznati značaj te saradnje za sve - građane Srbije, kompanije koje posluju u istom segmentu i društvo u celini - rekao je Mišel.

I kompanija Telekom Srbija je potvrdila da je od Komisije za zaštitu konkurencije dobila obaveštenje da je predložena saradnja sa Telenorom odobrena i da je u skladu sa svim pozitivnim zakonskim propisima.

Kako je navedeno u saopšenju, "Telekom Srbija može da iznajmljuje svoju infrastrukturu i drugim učesnicima na tržištu, a Telenor može da kupuje sadržaje od koga god želi, jer ugovor nije restriktivan ni u jednoj svojoj tački".

Iz Komisije za zaštitu konkurencije navode da će zbog iskazanog interesovanja javnosti objaviti kompletna rešenja sa obrazloženjima koja ne sadrže zaštićene podatke, čim se ispune procesni uslovi za to, odnosno odluči o zahtevima pomenutih društava za zaštitu podataka (čl. 45. Zakona o zaštiti konkurencije).
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Vesti

Kako "očistiti" vazduh u glavnom gradu - Može li Beograd da sledi primer Varšave

Da se Beograd, zajedno sa Sarajevom, Skopljem i još nekim gradovima Zapadnog Balkana često nalazi na vrhu liste po aerozagađenju to više nije nikakva novost - Beograd je čas prvi, čas treći, čas 17. na ovoj listi, ali da je u prvih 20 gradova sveta često, to znaju svi koji redovnije prate Air quality izveštaje. Međutim, i jedan od gradova u Evropskoj uniji je takođe do ove sezone jesen/zima često bio u vrhu ove liste, ali nakon

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.