NavMenu

Koje su prednosti montažne gradnje - Kompanija G.T.D. Tehna Gračanica više od dve decenije lider u izradi i montaži armiranobetonskih konstrukcija

Izvor: Promo Četvrtak, 22.04.2021. 09:49
Komentari
Podeli
G.T.D. Tehna Gračanica se bavi izradom i montažom armiranobetonskih konstrukcija od 1997. godine, a od svog začeća kompanija je izgradila objekte Mercator Tuzla, Interex Sarajevo, Slavija Banja Luka, Edoslad Gračanica, Berlijeta Visoko, Malcom Sarajevo, Niskogradanja Laktaši, Robot Sarajevo, Eurogalant Gračanica i mnoge druge. Njihovi kupci su i Madi doo, Penny Plus doo, kao i ZEMA doo - Tešanjski kiseljak.

Kompanija poseduje sopstvenu tehnologiju proizvodnje temeljnih stopa, stubova, međuspratnih "T", "L" i "obrnutih T" greda, "PI" ploča, kranskih greda, krovnih "T" korita, jednostrešnih i dvostrešnih "ZT" krovnih nosača, krovnih "T" greda, "A" greda, sekundarnih krovnih nosača – rožnjača, kao i "I" nosača koji čine sastavni deo konstrukcija za mostove.

Proizvodnja montažnih delova (prefabrikata) odvija se u optimalnim uslovima proizvodnje, prema strogim industrijskim načelima, a njihovo spajanje vrši se na gradilištu, odnosno mestu izgradnje objekta. Pažljivo pripremljen beton lije se u kalupe uz stalnu kontrolu sastava betona koju sprovodi Institut za građevinarstvo, građevinske materijale i nemetale d.o.o. Tuzla. Nakon postizanja potrebne čvrstoće betona, primenom tehnologije zaparivanja, elementi se vade iz kalupa i premeštaju u skladište.

Elementi se skladište na drvenoj podlozi, uz sve potrebne sigurnosne predostrožnosti i mere opreza nužne za stvaranje kvalitetnog proizvoda.

Nakon toga elementi se transportuju na gradilište gde se produktivnim metodama i sredstvima montiraju i finaliziraju oblikovanjem u dovršenu građevinu.

Lepeza usluga kompanije Tehna podrazumeva montažnu gradnju, proizvodnju i ugradnju betonske galanterije (betonskih cevi, betonskih blokova za zidanje i ivičnjaka) i armirano-betonskih stubova.
(Foto: Tehna Gračanica)
Prednosti montažne gradnje, a ujedno i razlozi zašto klijenti cene kompaniju G.T.D. Tehna, su:

  • Ekonomičan oblik građenja (brzina, cena, kvalitet)
  • Savremena proizvodnja (industrijska i serijska)
  • Industrijalizovana gradnja (visok stepen mehanizacije rada, koordinacije i racionalizacije proizvodnih parametara)
  • Organizacija rada sa lančanim tokom
  • Specijalizacija rada
  • Tipizacija i standardizacija rada i proizvodnje
  • Mehanizovana i automatizovana proizvodnja
  • Eliminacija nepovoljnih atmosferskih delovanja i prilagođavanje svim sezonskim uslovima rada
  • Eliminacija (redukcija) grešaka subjektivnog karaktera (smanjenje količine ljudskog rada i ljudskih grešaka)
  • Minimiziranje zanatskih radova na gradilištu
  • Proizvodnja delova (prefabrikata) u povoljnim uslovima proizvodnje i njihovo spajanje na gradilištu u minimalnom i prethodno dogovorenom vremenskom roku

Misija i vizija

Misija kompanije je obogatiti dugogodišnje iskustvo u izradi i realizaciji kvalitetnih građevinskih projekata i afirmisati besprekoran i kreativan odnos sa klijentima, kupcima i poslovnim saradnicima.

Vizija kompanije je biti među vodećim kompanijama regije u oblasti građevinarstva i kroz postojeće i buduće projekte učestvovati u izgrađivanju prosperitetne zajednice.

Posebno je važno istaći da G.T.D. Tehna poseduje ISO 9001 sertifikat koji garantuje međunarodne standarde proizvodnje i upravljanja kvalitetom u poslovnoj organizaciji. Osim ISO certifikata poseduju i CE znak, kao i sertifikat o skladnosti kontrole fabričke proizvodnje po EN 13225:2013, EN 13224:2011 i EN 14991:2007, 2+. Ovo je nesumljiv pokazatelj da je G.T.D. Tehna ispunila najvažnije uslove za kvalitetnu i sigurnu proizvodnju i uskladila svoje poslovanje sa međunarodno priznatim normama.

Adresa: Donja Lohinja bb, Gracanica
Tel: 035 714-608
Mob: 0038761813939
Mail: selma.jukan@tehna.ba

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.